Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single The Magic Gang – “Alright”

Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single The Magic Gang – “Alright”

Als u het ‘indiewereldje’ een beetje volgt, hebt u zeker al gehoord van The Magic Gang’s grootste hit, “How Can I Compete”. Zo niet, mag u zich eens in uw handen wrijven. The Magic Gang brengt namelijk de meest toegankelijke indierock van het moment. Ze kwamen voor het eerst piepen in de muziekwereld met hun The Magic Gang EP in 2016. Ze doen een beetje denken aan Viola Beach of VANT. Naast de lovende kritieken over hun debuut EP, is de band uit Brighton nog eens uiterst productief: ze brachten wel drie EP’s tot bij het grote publiek op slechts een jaar.

Vandaag brengt The Magic Gang een nieuwe single, en het is er eentje die perfect staat voor wat The Magic Gang brengt. Het liedje begint rustig met enkel een gitaar en de stem van zanger Angus, maar enkele seconden later valt de drum in. Deze brengt zoals in elk liedje van de band de schwung erin en vanaf daar gaat de single in één rechte lijn naar een uiterst meezingbaar refrein. Het perfecte recept voor een perfect indierock liedje. Er is echter één probleem: voor de minder aandachtige luisteraar zouden alle liedjes van de The Magic Gang wel eens op elkaar kunnen gaan lijken. Aan de band dus om te bewijzen dat ze er in slagen om een heel album uit te brengen zonder te gaan vervelen!

De band valt op 28 oktober te bewonderen als support act van Wolf Alice in de Botanique, een aanrader voor menig indie fanaat!

Facebook / Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.