LiveRecensies

GumboGumbo EP release party @ Bar des Amis: Stevige rock in een gezellige setting

Gisterenavond zakten we af naar de uiterst gezellige Bar des Amis in Tervuren. De sfeer was gemoedelijk, de mensenmassa stroomde binnen en zocht zijn plekje in de vintage sofa’s onder gedimde verlichting. Zonder aankondiging werd de kalmte echter volledig weggeblazen door stevige riffs en een slaande drum. Frontman Ben barste van de energie en als een rondhuppelend Jerommeke was hij regelmatig tussen het publiek te vinden terwijl de drummer de koelte bewaarde met looks die ons deden denken aan Jim Morrisson uit zijn periode met baard en zonnebril.

‘Yes we make a lot of noise but that’s what we like to do!’. En daar hield de band zich aan. “Lovin’ It” liet zien dat GumboGumbo naast rechttoe rechtaan rock’n’roll ook catchy hitmateriaal in zich heeft, zonder zijn stijl te verwaarlozen. Voor diezelfde song verscheen gisterenmiddag eveneens een videoclip waarvoor werd samengewerkt met jonge talenten Bjarne Desmet en Martijn Sermeus.

Met een frontman met een soul verleden, een rock bassist, een blues gitarist en funk drummer brengt GumboGumbo interessante combinaties tot leven waarbij we regelmatig wegdromen naar Lenny Kravitz.

Bij het groovy “Tv Girl” wordt het duidelijk dat de stevige rock aanslaat in de Bar des Amis. Al snel wordt ‘Do you think of me someway somehow’ meegezongen door het volledige publiek. Ook GumboGumbo’s allereerste single “Blues Excuse” wordt warm onthaald door het publiek en bij afsluiter “Toyota” horen we zelfs luidop zeggen dat we in België met GumboGumbo hebben wat Nederland met De Staat heeft.

Gisterenavond waren we een uur lang getuige van een zeer energiek optreden waarbij niemand kon blijven stilstaan.
Naast het nieuwe materiaal wisten ook het ouder werk en zelfs een paar ongereleasede songs ons te overtuigen van de kracht van deze band. GumboGumbo’s nieuwste EP, zelfverklaard als ‘Epic Play’, Nothing To Lose is sinds gisteren verkrijgbaar en wordt best beluisterd op maximum volume.

Website / Facebook / Soundcloud

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.