Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Karl Blau – Poor The War Away

Hoewel hij bij ons nog maar bescheiden succes kent, knutselt Karl Blau al twintig jaar muziekjes in elkaar. Daar komt stilaan verandering in, en dat bewijst een Europese tour die onder andere halt houdt in de Zwerver in Leffinge. Ter aankondiging van Out Her Space, zijn jongste telg die uitgerekend werd voor 17 november, lost Blau nu “Poor The War Away”.

De fundamenten van het nummer werden naar Blaus eigen zeggen al gelegd wanneer de Bushadministratie nog in het Witte Huis zat. Dat het nummer uitgerekend nu uitkomt, tijdens de regeerperiode van die andere controversiële president, kan dus geen toeval zijn. Toch wijst Blau niet met een beschuldigende vinger of staat hij niet te schreeuwen op straat, maar nodigt hij met zijn nieuwe single uit tot nadenken. En ook wel geitenwollensokken breien en bomen knuffelen. Hij kiest resoluut voor de zachte aanpak met afropop die wenkt naar Paul Simons Graceland. Zijn tekstueel knip- en plakwerk wordt verwelkomt door koperblazers en kabbelt voort om de cadans van de borsteldrums, vibrafoons en andere exotisch slagwerk: ‘Let me lessen all the guessin’ / let me know the score
Let me settle in the nettle, Let me hope for more’.

Wat de rest van het album nog zal brengen? Afgaande op de eerder gereleasete singles “Poor The War Away” en “Slow Children” zal dat wellicht een combo zijn van intieme afropop en folkmuziek. Wie zich daar nu nog niets bij kan voorstellen, hoeft zich geen zorgen te maken; het zal echt wel goed klinken.

Luister ook naar “Slow Children”, de eerste single van het nieuwe album Out Her Space:

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Lumineers - "BIG SHOT"

Na twee jaar stilte brachten de mannen van The Lumineers vorige maand het gloednieuwe nummer “BRIGHTSIDE” uit. Die single deed onze harten…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Harrison Whitford - "Linoleum" (feat. Phoebe Bridgers & Eva B. Ross)

Harrison Whitford is gitarist bij de begeleidingsband van indiepopprinses Phoebe Bridgers. Hij werkt graag samen met andere muzikanten, want eerder droeg hij…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Harrison Storm & Enna Blake - "Under Dusk"

Voor zijn nieuwste single werkte Harrison Storm samen met Enna Blake, die in de lockdown van 2020 zijn roommate was. De samenwerking…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.