Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Uncle Wellington – “The Code”

Op 12 oktober komt er een nieuwe EP van Uncle Wellington aan. The Faster I Waltz, The Better I Jive is de titel van dat plaatje en het werd geproduced door Filip Tanghe (Balthazar, Soldier’s Heart). Afwerken deden ze in het buitenland met John Davis (Nick Cave, Gorillaz) in Metropolis Studios (Londen). Al die referenties moeten er ook voor zorgen dat dit een goeie EP wordt, en met “The Code” krijgen we alvast een uitmuntend voorsmaakje. Een melancholische song die wat Balthazar-vibes bevat.

In de internationale blogsfeer wordt de single alvast goed ontvangen, en dat is meer dan terecht. De instrumentatie is zwoel en zeer doordacht. Het zorgt ervoor dat er altijd een subtiliteit in te vinden is, maar tegelijk blijft boeien. De stem van Frie Mechele gaat nooit over the top maar beperkt zich tot zuivere begeleiding van het muzikale aspect. Dit is de code van Uncle Wellington, een aanstekelijke melodie ondersteund door een forse stem maar nooit echt overdreven. Het is die subtiliteit die ervoor zorgt dat je verschillende genres hoort terugkomen in de muziek. “The Code” blijft bij iedere luisterbeurt boeien en heeft altijd wel een diepere laag in zich. Of ze de sterkte van deze single kunnen doortrekken, hoor je op 12 oktober.

 /  /  /  / 

20 september 2017

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief