Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jacob Banks – “Unknown (To You)”

De kans is groot dat u nog nooit gehoord hebt van de Britse singer-songwriter Jacob Banks. Toch is hij stilaan bezig met de wereld te veroveren. Hij heeft voorlopig nog maar drie prachtige EP’s, maar ook al features bij Sigma, Chase & Status en Seeb. Het hoogtepunt van zijn carrière was toen hij de eerste muzikant zonder label werd die in de BBC Radio 1 Live Lounge mocht passeren. In tegenstelling tot zijn meer levendige nummers is zijn laatste, “Unknown (To You)” een traag en rustig nummer.

Het enige wat zijn prachtige, soulvolle stem begeleidt is minimalistische achtergrondmuziek, die bestaat uit strijkers, piano, percussie en naarmate het nummer vordert een tamboerein. Met deze song balanceert hij wel op het randje van cliché singer-songwriter lovesong, maar toch slaagt hij er in om anders te klinken en boven de meerderheid uit te steken. Het nummer komt nogal traag op gang, maar het refrein nestelt zich al snel tussen je oren. Zijn rauwe stem zorgt voor kippenvel. “Unknown (To You)” is niet het beste nummer van deze Jacob Banks, maar het is toch niet mis.

Facebook / Twitter / Instagram / Website

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Chase & Status - "Engage"

Sinds 2003 brengen de Britten Saul “Chase” Milton en Will “Status” Kennard muziek uit onder de naam Chase & Status. Sinds 2009…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Grace Carter & Jacob Banks - "Blame"

Voor artiesten was het nog nooit zo makkelijk om samen te werken met hun collega’s, want dankzij sociale media kan een eenvoudig…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Chase & Status ft. Kabaka Pyramid - "Murder Music"

Chase & Status is zowat de grootste en populairste drum and bass groep uit de UK en staat op elk festival waar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.