Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Black Rebel Motorcycle Club – “Little Thing Gone Wild”

Het was alweer geleden van 2013 dat we nog iets hoorden van Black Rebel Motorcycle Club. Oké, ze kondigden een tour aan die op 21 november halt houdt in De Roma, maar voor de rest was er weinig nieuwe muziek. Tot nu, waarbij de band hun achtste plaat aankondigt samen met een nieuwe single. Wrong Creatures komt uit op 12 januari 2018, nog een heel eindje dus. Het album werd geproducet door Nick Launey (Yeah Yeah Yeahs, Arcade Fire en Nick Cave & The Bad Seeds) en we krijgen meteen een eerste voorsmaakje uit die plaat: “Little Thing Gone Wild”.

De opnames voor de plaat startten in de zomer van 2015. Drummer Leah Shapiro was toen net helemaal opgeknapt na een hersenoperatie. Daar heeft Robert Levon Been nog het volgende over te zeggen: “It’s a crazy making machine, it can chew you up good, I mean we literally toured ‘till the wheels came off and Leah’s brain literally started leaking out of her head. I know I’ve battled on and off with mental depression, and Pete’s head never came with any proper instructions.”

“Little Thing Gone Wild” is een vuil, vunzig en sexy rocknummer zoals we dat van de band gewoon zijn. Een zompige bas en een snedige gitaar vormen de basis voor dit snedig nummer. Het is ook de inspiratie voor de titel van hun album dankzij de passage van ‘Lord you hear me loud into my soul speaker, why won’t you let me out, you’ve got the wrong creature’. Het refrein is groovy, swingend en vooral heel erg snel. We zijn er zeker van dat dit live ook een toppertje zal worden. Welkom terug BRMC!

Twitter / Website / Facebook

 

12 september 2017

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief