Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Douglas Firs – “Undercover Lovers”

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Douglas Firs – “Undercover Lovers”

Is het echt al twee jaar geleden sinds Douglas Firs The Long Answer is No uitbracht en daarmee zelfs Noel Gallagher van zijn kunnen overtuigde? Het antwoord is ja. Hoog tijd dus voor een opvolger. Die komt er op 13 oktober en zal Hinges of Luck heten. In afwachting van de release lost de band nu al een eerste single, maar “Undercover Lovers” is niet zomaar een wachtmuziekje.

Gertjan Van Hellemont slaat hier een verrassende weg in. We leerden hem kennen als singer-songwriter met voorliefde voor nummers met een folk/rock/country-kantje. Vergelijkingen met Ryan Adams en Neil Young waren nooit ver weg. Dergelijke invloeden krijgen we op “Undercover Lovers” echter minder te horen. Wat dan wel? Een beat, bijvoorbeeld. En synths, het betere drumwerk en een hoofdrol voor Van Hellemonts stem. De sfeer is nu eens licht melancholisch en weemoedig, dan weer eerder dromerig met een tikje verlangen. Hier kunnen we wel aan wennen.

Van Hellemont toont op “Undercover Lovers” een kant van zichzelf die hij nog niet vaak liet zien, maar die wel gezien mag worden. Heeft deze veelzijdige muzikant nog andere verrassingen voor Hinges of Luck? We zijn alvast benieuwd.

Facebook / Twitter / Instagram / Website

Related posts
LiveRecensies

Douglas Firs @ De Roma: Warme compagnon voor prille lenteavonden

Was het een ietwat frisse lenteavond in Antwerpen of een warme zomeravond ergens op een broeierige weide waar de zon haar laatste…
2021FeaturesInstagramUitgelicht

Het elftal van 2021 volgens verschillende Belgische artiesten

We hebben jullie de afgelopen weken overrompeld met onze lijstjes. Hoog tijd dus om eens wat andere mensen aan het woord te…
2021FeaturesInstagramUitgelicht

De 30 beste Belgische singles van 2021

Twee weken geleden schotelden we jullie de twintig beste Belgische albums van het afgelopen jaar voor, maar er werd veel meer moois…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.