Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Foo Fighters – “The Line”

Volgende week verschijnt het nieuwe album van Foo Fighters. Vooraleer we dat kunnen verwelkomen, lost de band nog een derde single uit Concrete And Gold. Eerder hoorden we daaruit al “Run” en “The Sky Is A Neighborhood”, wat er op wees dat de Foo Fighters geen gas zouden terug nemen op die nieuwe plaat. Het derde voorsmaakje van de plaat is net iets zachter en toont dat de focus niet enkel op hard gaan ligt.

“The Line” bevat wel hier en daar een boze Dave Grohl maar heeft voor de rest een zeer rustige melodie. Je kan het best vergelijken met “Best Of You”, hoewel de twee nummers totaal niet op elkaar lijken. Het refrein is lekker aanstekelijk en dan toont Grohl dat hij ook heel melodieus kan zijn in zijn stem. Daarnaast is het nummer niet echt een rocker zoals we op de vorige twee hoorden, al zijn de gitaren zoals steeds wel prominent; het gaat hier meer om een rustige rocksong dus. De lyrics zijn redelijk meezingbaar en het gitaarspel is zeer catchy. “The Line” is het voorlaatste nummer op het album en we vermoeden dat dit vooral een rustpunt zal zijn na al dat stevig tekeergaan.

Site / Facebook / Twitter / Instagram

3395 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

Dream Widow - Dream Widow (★★★½): Een vervloekt artefact

Wanneer mensen de middelbare leeftijd bereiken, gebeuren er soms vreemde dingen. Hun eerder zo duidelijke levensdoelen lijken plots futiel en ze zoeken…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Debuutsingle Dream Widow - "March of the Insane"

Dream Widow is een band die 25 jaar geleden een plaat opnam, waarna een demon de volledige band uitmoordde. Althans, dat is…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Foo Fighters - "Fraggle Rock Rock"

Dat een grote band muziek maakt voor een tv-serie is anno 2022 helemaal niet meer zo gek. Dat een wereldband als Foo…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.