Features

Zalm van de maand: Cleopatrick

Ja hoor, hier zijn we alweer met een fantastische nieuwe Zalm van de maand. Deze keer hebben onze oren halt gehouden op de scherpe, hoekige experimentele noise rock van Cleopatrick. De band situeert zich in Limburg en bestaat uit Dennis Mahieu (drum), Guillaume Trotta (gitaar), Pieter-Jan Decraene (gitaar), Patrick Dubois (bas) en Robbe Van Doorsselaere (bas).

De band ontstond nog niet zo heel lang geleden als het schoolproject van drummer Dennis Mahieu. Ondertussen zijn we enkele maanden verder en werden ze toch al door verschillende media opgepikt. Ze werden enkele weken geleden ook geselecteerd voor Limbomania, de provinciale rock rally van Limburg, en we hebben zo’n sterk vermoeden dat ze daar misschien wel een podiumplaats kunnen wegkapen. In ieder geval, het zou toch moeten.

Toen we hun muziek voor het eerst te horen kregen, konden we haast niet geloven dat we hier te maken hadden met een super jonge band die in feite nog bijna niets van ervaring heeft. Hun muziek klinkt heel matuur, heel gedurfd en vooral heel erg goed. Het zit hem hier vooral in de kleine details, die na een luisterbeurt misschien nog niet helemaal tot hun recht komen, maar eens je hun repertoire kent, verdrink je in de overdosis aan geniale gitaarriffs.

Als je ons vraagt naar ons favoriete nummer, dan zeggen we zonder enige twijfel “Increase/Reduce”. Dit lied is volgens ons één van de meest beloftevolle songs dat we in lange tijd hebben gehoord, mede dankzij de fantastische tempowisselingen, het catchy gitaargeluid en de fenomenale ontploffing op het einde. Als dit live goed tot z’n recht komt, dan vrezen we nu al voor de trommelvliezen van de aanwezige toeschouwers.

Cleopatrick is dus een veelbelovende band die jullie zeker in de gaten moeten houden. Wat de toekomst precies zal uitwijzen, dat weten we niet. Wat we wel weten, is dat ze alles in eigen handen hebben. Als ze binnenkort nog enkele kleppers van singles uitbrengen, dan ziet hun toekomst er alvast heel rooskleurig uit.

Facebook/ Vi.be

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

The Guru Guru - It's a (Doggy Dog) World (★★★★): Verfrissende nummers met een heerlijke dreigende ondertoon

Het zou te makkelijk zijn om een band af te rekenen op het feit dat ze een liveversie uitbrengen. The Guru Guru…
AlbumsRecensies

beabadoobee - Our Extended Play (★★★½): Een eclectisch toetje

Vorig jaar nog lanceerde beabadoobee, een jonge Londense met een hart voor terugblikken, haar debuutalbum Fake It Flowers. Dat gebeurde met een…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lingua Ignota - "Pennsylvania Furnace"

Een voorbeeld van een artiest die haar verleden als geen ander heeft weten om te zetten in een eigen stijl is Lingua…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.