Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Pinkshinyultrablast – “Find Your Saint”

Pinkshinyultrablast is zonder twijfel een naam die je nieuwsgierigheid zal opwekken. Gelukkig is dat niet het enige wat leuk is aan deze Russische band die vernoemd is naar een album van de obscure groep Astrobrite. Ze hebben namelijk al twee spannende platen op hun naam staan die net dat tikkeltje meer aandacht verdienden. Nu breien ze er een vervolg aan en lanceren ze hun nieuwe single “Find Your Saint”.

Het zou te gemakkelijk zijn om hun geluid te bestempelen als louter shoegaze of dream pop. Daarom beschrijven de leden hun muziek zelf als “thunderpop”. Het is een leuke term die voorgaande invloeden erkent, maar ook een extra dimensie van ruwheid en onvoorspelbaarheid ontluikt. Is dit op “Find Your Saint” ook zo? Ja en nee. Over het algemeen is de punch wat terug geschroefd, maar dat wil niet zeggen dat dit nummer spanning mist.

De single kent een typisch, etherisch dream pop geluid dat rijkelijk wordt aangedikt. Lyobov’s galmende stem klinkt groots, de gitaren klinken ijl, maar de punten waar de groep echt hun talent op laat schijnen, zijn hun intelligente vondsten. Ze nemen een loopje met de structuren van de song, verwerken op vernuftige manier synths in hun geluid en springen gevarieerd om met ritmes. “Find Your Saint” is de volgende geslaagde stap van een band die zelfzeker vooruit gaat.

Facebook / Twitter

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Is Bliss - "Ocean Blue"

Club AC30 staat bekend om hun fuzzy, dromerige en vooral psychedelische shoegaze bands. Onder meer Ringo Deathstarr en Pinkshinyultrablast zijn op het label…
Filmpje van de weekNieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Filmpje van de week 7 - 13 september

Het was een week waarin (bijna) iedere band besliste om hun liedjes van een clipje te vergezellen. Jammergenoeg waren deze clipjes niet…
Filmpje van de weekNieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"Oude Bekenden

Filmpje van de week 20-26 maart

Deze week werden, mede dankzij de Youtube Music Awards, fantastisch veel videoclips uitgebracht. Natuurlijk blijven zo’n awards een commerciële bedoening dus veel…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.