Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Is Bliss – “Ocean Blue”

IsBliss_PortraitSession_2_AndyHughes (1) (1)

Club AC30 staat bekend om hun fuzzy, dromerige en vooral psychedelische shoegaze bands. Onder meer Ringo Deathstarr en Pinkshinyultrablast zijn op het label te vinden. Nieuwste band Is Bliss, kan hun geluk niet op want zij zijn het nieuwe paradepaardje van dit label. De band kwam tot stand nadat bassist Dean Edwards zanger/gitarist Jimmy Stuart zag met een My Bloody Valentine T-Shirt. Na een eerste gesprek bleken de twee mannen op dezelfde lijn te zitten en Is Bliss was een feit (Altijd leuk om een grappige anekdote over het ontstaan van de band te kunnen vertellen).

De t-shirt is niet zomaar het symbool van hun ontstaan maar ook de sfeer van My Bloody Valentine is in debuuttrack “Ocean Blue” terug te vinden. Net iets meer dan zes minuten duurt dat grapje en het is psychedelica met een sitar zoals The Beatles en Jefferson Airplane dat maakten. Tegelijk kruipt er ook wat moderne shoegaze in zoals Slowdive en Ride. De trommels in het nummer maken de exotische, Indische sfeer compleet.

Het nummer zit op het randje van het spirituele en dat is helemaal niet erg. Het ritueel dat Is Bliss uitvoert is zo betoverend dat je wel moet in een trance geraken. “Ocean Blue” is een glinsterende track dat een lange trip doorheen een oceaan van kleuren van muziek voorziet.

Facebook

 

2 augustus 2016

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief