Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Anna Of The North – “Money”

Het duurt niet zo heel lang meer tot ons favoriete coltrui-meisje met haar pastelkleurig album Lovers uitkomt. Ze kan het nochtans niet laten om de wereld te trakteren op nog een tussendoortje; “Money.” Anna Lotterud en Brady Daniell-Smith hebben in korte tijd de harten verovert van iedereen met toegang tot internet. Zo ook Tyler, The Creator die haar voor zijn nieuwe album Flower Boy op “Boredom” en “911 / Mr. Lonely” lieflijk haar gang liet gaan. Maar hoe zit het dan met deze single?

De lieflijke electropop van het duo heeft geen intro’s en lange zangloze strofes nodig om op te warmen, waardoor ze met “Money” vrijwel onmiddellijk over kunnen gaan naar de volle combinatie. “Money” gaat zonder twijfel over iemand die zich een golddigger heeft laten aannaaien. ‘Don’t want your body, don’t like your face” en ‘all your favourite T-Shirts in the trash’ zijn kleine fragmenten uit de vrij simpele maar schattige tekst over de man die het allemaal niet inziet. We horen Anna hier eens niet over zichzelf zingen (tenzij…) en het maakt ons een pak minder betrokken dan bij de sterkere voorgangers zoals “Baby” of “Us“. Ondanks onze lichte teleurstelling is ook “Money” weer een sound dat het hart doet smelten en gevaarlijk lang in je hoofd blijft hangen.

Facebook / Twitter / Instagram / Soundcloud

16 augustus 2017

About Author

Sander Blommaert


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief