Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Anna Of The North – “Money”

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Anna Of The North – “Money”

Het duurt niet zo heel lang meer tot ons favoriete coltrui-meisje met haar pastelkleurig album Lovers uitkomt. Ze kan het nochtans niet laten om de wereld te trakteren op nog een tussendoortje; “Money.” Anna Lotterud en Brady Daniell-Smith hebben in korte tijd de harten verovert van iedereen met toegang tot internet. Zo ook Tyler, The Creator die haar voor zijn nieuwe album Flower Boy op “Boredom” en “911 / Mr. Lonely” lieflijk haar gang liet gaan. Maar hoe zit het dan met deze single?

De lieflijke electropop van het duo heeft geen intro’s en lange zangloze strofes nodig om op te warmen, waardoor ze met “Money” vrijwel onmiddellijk over kunnen gaan naar de volle combinatie. “Money” gaat zonder twijfel over iemand die zich een golddigger heeft laten aannaaien. ‘Don’t want your body, don’t like your face” en ‘all your favourite T-Shirts in the trash’ zijn kleine fragmenten uit de vrij simpele maar schattige tekst over de man die het allemaal niet inziet. We horen Anna hier eens niet over zichzelf zingen (tenzij…) en het maakt ons een pak minder betrokken dan bij de sterkere voorgangers zoals “Baby” of “Us“. Ondanks onze lichte teleurstelling is ook “Money” weer een sound dat het hart doet smelten en gevaarlijk lang in je hoofd blijft hangen.

Facebook / Twitter / Instagram / Soundcloud

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Anna of the North - "Try My Best"

We zijn wellicht niet de enige die bij de naam Anna of the North meteen iemand voor onze ogen hebben met een…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Anna of the North - "Swirl"

Sommige artiesten lijken nooit echt vanonder de radar te komen, maar dat heeft uiteindelijk ook wel z’n charmes. Vraag dat maar aan…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Anna of the North - Crazy Life (★★★): Elf toffe popsongs

Het is niet meer dan logisch dat een artiest in zijn of haar thuisland net dat tikkeltje populairder is dan buiten de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.