Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Isaac Gracie – “The Death of You and I”

Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Isaac Gracie – “The Death of You and I”

Bij velen onder jullie zal de naam Isaac Gracie vast wel een belletje doen rinkelen. Deze 22-jarige jongeheer uit Londen, introduceerde zichzelf in 2015 met het bijzondere nummer “Last Words”. Daarna ging alles in een stroomversnelling voor hem. In 2016 bracht hij maar liefst twee EP’s uit, Songs From My Bedroom en Songs in Black and White”. Eén van zijn laatste singles, “Reverie”, deed menig meisjesharten breken. Er werd zelfs gefluisterd dat hij wel eens de nieuwe Jeff Buckley zou kunnen worden, door zijn adembenemende stem, emotionele vibrato en roestig gitaarspel.

Dat deze jonge muzikant veel in zijn mars heeft, is dus al duidelijk. Met zijn nieuwste single “The Death of You and I”, laat hij tegen alle verwachtingen in, de melancholie en breekbaarheid achterwegen. Het nummer begint met Westerse gitaarakkoorden, een subtiele drum en zijn zachte stem. We zien onszelf al rustig paardrijdend, in Californië, op de prairie bij zonsondergang. In het refrein worden we omver geblazen door gierende gitaren en zijn brullende stem. We zijn duidelijk in een storm terechtgekomen van jarenlange opgekropte frustraties. Even later komt er een drumsolo die ons meeneemt naar Zuiderse oorden, waar we moeilijk op kunnen stil blijven staan. Eindigen doet hij met een typisch Westers akkoord. Het nummer zou perfect kunnen thuishoren in de film Django Unchained.

Dat Gracie aan een nieuw hoofdstuk in zijn carrière wil beginnen, is ondertussen wel duidelijk. Het is riskant om van sound te veranderen als muzikant, maar hij is er volgens onze mening met glans in geslaagd. Er zullen zeker en vast voor en tegenstanders zijn, maar zowel bij zijn breekbaardere nummers als bij deze nieuwe, kan je horen dat hij erg veel talent bezit. Op 20 september speelt hij een gratis concert in Het Depot Café. Je kan er zijn spiksplinternieuw debuutalbum gaan ontdekken, dus dit lijkt ons een niet te missen kans. Wij zijn alvast van de partij, hopelijk jullie ook!

Facebook / Twitter / Instagram

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single isaac gracie - "something inside me"

‘Making people cry since 2015‘, dat zou de slogan moeten zijn van de Engelse singer-songwriter isaac gracie. Met zijn eerste en momenteel enige…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single isaac gracie - “the man who flew into space”

Toen isaac gracie in 2015 voor het eerst opdook, kon je meteen horen dat zijn stem en beleving een pareltje waren voor…
AlbumsFeatured albumsRecensies

DAAN - The Ride (★★★): Eén Daan, vele gezichten

Dat Daan Stuyven een artiest is die moeilijk stil kan zitten, is algemeen geweten. De man achter groepen als Citizen Kane, Running…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.