Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jake Bugg – “How Soon The Dawn”

Jake Bugg is terug met een single om zijn nieuw album te introduceren. “How Soon The Dawn” is een voorsmaakje van Hearts That Strain dat op de eerste september uitkomt, zal klinken. Op deze single werkt de Engelsman samen met de frontman van de Black Keys, Dan Auerbach. Voor de nieuwe plaat stak Jake Bugg ‘the pond’ over tot in Nashville. Daar nam hij zijn nieuwste album op met de huisband van the American Sound Studio die vroeger al meewerkten met onder andere Elvis Presley.

“How Soon The Dawn” is traag en laat een melancholische kant zien van Jake Bugg die we nog niet kennen. De op-tempo nummers zijn ingeruild voor een zachte gitaarbegeleiding en hier en daar een achtergrondstemmetje. De stemkleur van Jake Bugg is echter nog even uniek als vroeger. De videoclip laat een verliefde Jake Bugg zien. Ook de lyrics liegen er niet om: ‘Of love has come. And made you run. You’ve come undone. I’ve been feeling it too.’ De stijl van Jake Bugg is aan het veranderen. Of we dat goed vinden, zal zijn nieuwe album moeten uitwijzen. Voor nu weten we het wel te appreciëren.

Zaterdag 19 augustus is Jake Bugg te bewonderen op Pukkelpop en 28 oktober staat hij met zijn akoestische solotour in de Arenberg te Antwerpen.

Site / Facebook / Instagram / Twitter

Tracklist:

How Soon The Dawn
Southern Rain
In The Event Of My Demise
This Time
Waiting
Man On The Stage
Hearts That Strain
I Can Burn Alone
Indigo Blue
Bigger Lover
Every Colour In The World

Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Crammerock kondigt eerste namen aan met o.a. Kaiser Chiefs, Jake Bugg en Circa Waves

Eén van de weinige festivals die ook in 2021 plaatsvond, was Crammerock. Het festival in Stekene had toen zelfs een line-up met…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jake Bugg - "Seven Bridge Road"

In het begin van de jaren ’10 leek het erop dat Jake Bugg de gehele wereld zou gaan veroveren met zijn muziek….
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single The Velveteers - "Motel #27"

Wanneer een nieuwe rockgroep van onder de vleugels van Dan Auerbach uitvliegt, dan spitsen wij onze oren. The Velveteers is er zo…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.