Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Enter Shikari – “Live Outside”

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Enter Shikari – “Live Outside”

De Britten van Enter Shikari, de grondleggers van de zogenaamde ‘elektrocore’, een mix tussen metalcore en elektronische muziek, zijn terug met een énorm zomers nummertje. Nadat de band met “Hoodwinker”, “Redshift” en “Supercharge” enkele op zich staande singles uitbracht, komt “Live Outside” er na dagenlang mysterieus teasen samen met aan aankondiging van een album. Op 22 september komt hun achtste album The Spark uit.

Het nummer is een pak rustiger dan hun vorige single, eerder in dezelfde stijl van “Redshift”, maar dan veel vrolijker. “Live Outside” is overladen met synths en vreemd genoeg begint het vrijwel direct met het catchy refreintje, dat zeer vaak terugkeert. Het wordt afgewisseld door korte stukjes waarin zanger Rou Reynolds ons in zijn eentje bezighoudt. Het zou Enter Shikari niet zijn, moesten ze niet eerst iets hardere gitaren en vocals laten horen, om vervolgens met wat catchy beats een feestje in gang te steken en iedereen te laten dansen. Toegegeven, het is één van hun mindere nummers, maar toch werkt deze nieuwe formule ook wel goed.

Facebook / Twitter / Instagram / Website

Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Pukkelpop vult aan met Fontaines D.C., Romy, Inhaler, Sugababes en meer!

De krokusvakantie is voorbij, dus keert ook de organisatie van Pukkelpop terug naar het bureau. Dat betekent met andere woorden dat er…
InstagramLiveRecensies

Enter Shikari @ Ancienne Belgique (AB): Plonsen in de metaverse

Dat er veel overeenkomsten zijn tussen dance en metal werd duidelijk toen Electric Callboy via Tekkno de Eurosong-hype oversteeg. Intussen is het…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Jera on Air voegt vierde festivaldag toe met onder andere The Prodigy en Enter Shikari

Als een donderslag bij heldere hemel: zo voegde Jera on Air vandaag uit het niets een vierde dag toe aan zijn festival….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.