Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single August Burns Red – “Invisible Enemy”

Veertien jaar, zes albums en één grammy nominatie na hun oprichting blijft de Amerikaanse melodic metalcoreband August Burns Red nog steeds relevant. Op 6 oktober verschijnt er namelijk weeral een nieuw album, dat Phantom Anthem zal heten.In deze eerste single, “Invisible Enemy”, pakken ze niet alleen uit met een geweldige muziekvideo, maar ook met vocals, drum- en gitaarwerk van de bovenste plank. Fun fact, de poppetjes beelden stukken uit uit filmpjes van eerdere singles “White Washed”, “Meddler” en “Beauty In Tragedy”.

Het nummer begint ietwat mysterieus, tot het vertrouwde, zware gitaarwerk op je afgevuurd wordt. Tijdens deze opbouw gaat Matt Greiner, de drummer, wild op een cymbaal tekeer. Na een fenomenale scream van zanger Jake Luhrs mag ook de lead guitarist John Brubaker zich uitleven met een enorm technisch riff. Zo gaat “Invisible Enemy” nog even verder, tot Luhrs even op adem mag komen en de drums in de spotlight komen. Hierna volgt een brul van Luhrs die hij meer dan tien seconden aanhoudt, echt machtig (en prachtig). Na nog wat drum- en gitaarwerk op een zeer hoog tempo, eindigt het deze geweldige eerste single en snakken we naar meer. De enige logische reactie is dan ook om de repeatknop kapot te rammen.

Facebook / Twitter / Instagram / Website

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Trivium - In the Court of the Dragon (★★★★½): De draak is geland

Op zijn achttiende had Matt Heafy het lef om zijn piepjonge band Trivium ‘de nieuwe Metallica’ te noemen. Hun vroege werk, bijvoorbeeld…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Four Year Strong - "Pipe Dream"

De Amerikaanse poppunkband Four Year Strong maakt bekend dat ze een deluxe-album uitbrengen van het eerder uitgebrachte Brain Pain. Dit album verschijnt…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Stick To Your Guns – “More of Us Than Them”

Op 20 augustus 2016 stond de metalwereld even stil. De gitarist van Architects, Tom Searle, verloor de strijd tegen huidkanker. Toch blijft…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.