Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Chelsea Wolfe – “Vex”

De Amerikaanse singer-songwriter Chelsea Wolfe zal met haar album Hiss Spun, dat op 22 september verschijnt via Sargent House, een nieuwe weg inslaan. Vroeger werd ze begeleid door duistere, zware elektronische klanken, maar nu kiest ze resoluut voor luide gitaren. Van gothic electro naar doom metal dus. Net als haar vorige single “16 Psyche” neemt Troy Van Leeuwen van QOTSA het gitaarwerk voor zijn rekening.

Bij “Vex” mag Aaron Turner, ex bandlid van Isis en Sumac, de stevigere guestvocals verzorgen. Beginnen doet de song met een zwaar doom gitaarriff, dat onverwacht onderbroken wordt door Wolfe’s dromerige, duistere vocals. Het nummer is tot iets over de helft eigenlijk een afwisseling tussen die zware riff, wat steviger drum- en gitaarwerk en haar dromerige vocals. Dan mag Turner met enkele machtige growls de luisteraars wakker brullen zodat ze klaar zijn voor de outro. Al bij al is “Vex” een vrij eentonig nummer, maar de sound zit goed en als de rest van de nummers meer in lijn met “16 Psyche” zijn, wordt het een schitterend album.

Facebook / Twitter / Instagram / Website

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

Xiu Xiu - OH NO (★★★½): Duetten die het geloof in de mensheid redden

Al sinds het begin van deze eeuw bekatapulteert Jamie Stewart ons met zijn kopzorgen verpakt in drumcomputers en door gitaarpedalen gestuurde goedkope…
AlbumsRecensies

Cult of Luna – The Raging River (★★★½): Sleutel-ep met grote gastbijdrage

Na ruim twintig jaar en acht albums staan de Zweedse heersers van Cult of Luna aan de absolute top van de sludge…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single EYEHATEGOD - "Fake What's Yours"

De poorten van de hel van de sludge/doom-scene uit New Orleans staan weer wagenwijd open en vanuit deze hel schreeuwt EYEHATEGOD ons…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.