Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Chelsea Wolfe – “Vex”

De Amerikaanse singer-songwriter Chelsea Wolfe zal met haar album Hiss Spun, dat op 22 september verschijnt via Sargent House, een nieuwe weg inslaan. Vroeger werd ze begeleid door duistere, zware elektronische klanken, maar nu kiest ze resoluut voor luide gitaren. Van gothic electro naar doom metal dus. Net als haar vorige single “16 Psyche” neemt Troy Van Leeuwen van QOTSA het gitaarwerk voor zijn rekening.

Bij “Vex” mag Aaron Turner, ex bandlid van Isis en Sumac, de stevigere guestvocals verzorgen. Beginnen doet de song met een zwaar doom gitaarriff, dat onverwacht onderbroken wordt door Wolfe’s dromerige, duistere vocals. Het nummer is tot iets over de helft eigenlijk een afwisseling tussen die zware riff, wat steviger drum- en gitaarwerk en haar dromerige vocals. Dan mag Turner met enkele machtige growls de luisteraars wakker brullen zodat ze klaar zijn voor de outro. Al bij al is “Vex” een vrij eentonig nummer, maar de sound zit goed en als de rest van de nummers meer in lijn met “16 Psyche” zijn, wordt het een schitterend album.

Facebook / Twitter / Instagram / Website

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Palms - “Opening Titles/End Credits”

Wie we daar hebben: Palms komt na tien jaar nog eens boven water. De supergroep rond Deftones-zanger en -gitarist Chino Moreno en…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Doodseskader – “GABOS”

Intussen weten we al dat Tim De Gieter (gekend van onder andere Amenra en Every Stranger Looks Like You) en Sigfried Burroughs…
2021FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2021

Denk jij soms ook wel eens: ‘Wauw, hoe kan ik toch tussen al die duizenden singles het bos door de bomen blijven…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.