Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Sweet Apple – “World I’m Gonna Leave You” (featuring Mark Lanegan & Robert Pollard)

J. Mascis (Dinosaur Jr), Tim Parnin (Cobra Verde, Chuck Mosley), John Petkovic (Cobra Verde, Death of Samantha, Guided By Voices) en Dave Sweetapple (Witch) vormen samen Sweet Apple. De laatste plaat van de band dateert uit 2014, toen ze The Golden Age Of Glitter uitbrachten. Voor hun nieuwste LP, die er vrijdag al aankomt, hebben ze grotere middelen ingezet. Mark Lanegan (Screaming Trees, QOTSA), Robert Pollard (Guided By Voices), Rachel Haden (Haden Triplets) en Doug Gillard (Guided By Voices, Nada Surf) zullen te horen zijn op de plaat. De single die de band uitkiest, is er één met Mark Lanegan en Robert Pollard en die klinkt zoals je het zou verwachten.

De single bevat een gitaarsolo van J. Mascis – want hoe zou hij zich anders laten gelden? – en heeft een fijne melodie die lekker door ramt. Tegelijk horen we ook de donkere stem van Mark Lanegan en de hogere stem van Robert Pollard in interactie gaan. Het gaat nooit extreem stevig of energiek te werk, maar het bevat wel aangenaam gitaarwerk. De video gaat dan weer over een dodelijk treinspoor waarin de bandleden een hoofdrol spelen. Sweet Apple is een lekker appeltje voor de dorst voor liefhebbers van alle bands waar deze artiesten in spelen.

26 juli 2017

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief