LiveOude Bekenden

Oathbreaker @ Handelsbeurs: Overtuigen wie nog niet overtuigd was

LiveOude Bekenden

Oathbreaker @ Handelsbeurs: Overtuigen wie nog niet overtuigd was

De Gentse Feesten naderen langzaam maar zeker hun einde, maar Oathbreaker en co gaven er gisteren nog een ferme lap op. Op dag zeven van de tien zwaarste dagen van het jaar, toonde het niet al te talrijke publiek al tekenen van vermoeidheid, niettemin werd er aandachtig geluisterd naar een geoliede machine van Belgische grond.

In tegenstelling tot buiten, was het in de Handelsbeurs niet gek warm. De relatief nieuwe band Supergenius kwam ons opwarmen met hun eerste album Supertired, dat onlangs is verschenen. Met (ex-)leden van onder andere Rise And Fall, Wiegedood, Castles, … stond er heel wat ervaring op de planken. Anders dan voorgenoemde bands, speelt Supergenius nummers met invloeden van indie en trage punkrock. Niet meteen de geliefkoosde smaak van het publiek dat hoofdzakelijk voor Oathbreaker kwam, maar mede door een volleerde en aangename frontman kon je bij  menige mensen een glimlach waarnemen.

Geen geroezemoes doorheen en tussenin de nummers, er werd aandachtig geluisterd naar de wondermooie nummers die als een volleerde band werden gebracht. Als hun set dan toch één iets miste, is het uitschieters. Geen slechte nummers, geen absolute pareltjes die we in onze best off afspeellijst van 2017 zullen steken, wel een zeer aangename show die ons warm heeft gekregen voor het echte werk dat volgt.

Na een korte tien minuten durende elektronische set van Anne van de Star, was het tijd voor de band waar iedereen op wachtte: Oathbreaker. Hoewel hun plaat Rheia nog geen jaar oud is, hebben ze er in België al talloze shows op zitten. Dat zou verklaren waarom de nochtans wondermooie Handelsbeurs maar halfvol zat. Niet getreurd, meer plaats en een beter zicht. Beginnen deden ze met het a capella “10:56” en daaropvolgend “Second Son of R.” waarmee alle aandacht direct richting zangeres Caro Tanghe gezogen werd.

Dat hun laatste plaat met enorm veel enthousiasme onthaald werd, was gisteren ook duidelijk. Hun setlist bestond bijna integraal uit nummers van Rheia. Sinds dit jaar is er bij het Gents-Kortrijkse collectief een vaste geluidsmixer en lichtman aan het werk. Met een sound in de zaal die soms naar de perfectie neigde, en een lichtshow zoals ze het zelf graag hebben werd het een totaalervaring waarmee ze bij Church Of Ra graag uitpakken.

Net wanneer je dacht dat het tempo in de show aan het verzwakken was, verkocht drummer Wim Coppers ons een enorme oplawaai met precieze blastbeats waarmee de hoofdjes van velen aan het schudden gingen. Met “Needles In Your Skin” volgde nog een absoluut hoogtepunt dat voor de weinige toeschouwers die nog niet overtuigd waren alle tegenargumenten wegvaagde. Alles samen een zeer sterke, donderende set. Misschien is het tijd om wat meer in het buitenland te touren, want als je op een vrijdagavond in de Handelsbeurs maar een halfvolle zaal hebt van fans die je op quasi elke Oathbreaker show ziet, is het tijd om buiten de landsgrenzen te gaan.

Bekomen kon nog met CHVE en Syndrome. De frontman van Amenra (CHVE) die ‘s middags nog een akoestische set speelde met Amenra voor de Twee Meter Sessies op Boomtown, en Mathieu Vandekerckhove (Syndrome), de gitarist van Amenra, elk met hun soloproject. CHVE bediende zich van een draailier waar Syndrome zijn betrouwde gitaar bijhad. Het volume ging naar beneden en de intimiteit steeg. De perfecte afsluiter voor een avond waar zwart de kleur was.

Setlist Oathbreaker:

0:56

Second Son of R.

Being Able to Feel Nothing

Immortals

Where I Live

Where I Leave

Needles in Your Skin

Glimpse of the Unseen

Related posts
AlbumsRecensies

Vaag - Paniek! (★★★½): Energieke atoombom

Postpunk kent momenteel hoogdagen. Het genre is enorm populair en kent vooral aan de andere kant van het kanaal talloze, steengoede bands….
LiveRecensies

Marble Sounds @ Boomtown (Handelsbeurs): Te goed als inleiding van de avond

Liefhebbers van de betere singer-songwritermuziek konden vanavond hun hart ophalen aan de Kouter in Gent. Niet buiten – al was het daar misschien…
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview Spinvis: 'Ik ga altijd willen creëren - het plezier van het maken is datgene wat blijft'

Erik de Jong en Saartje van Camp, het kloppend hart van Spinvis en zijn linkerhand, toeren samen door de lage landen met…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.