Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tigercub – “The Divided States Of Us”

Zelf omschrijven ze zich als post-alternatieve grunge, om ze in een hokje te duwen is echter zeer moeilijk. Sinds Tigercub het licht zag rond 2011 heeft de band al talloze gezichten laten zien, van heel catchy en aanstekelijk tot dreigend als een vermorzelende pletwals. Één rode draad doorheen hun werk: het klinkt altijd vunzig en groezelig. Een jaar na hun bejubelde debuutalbum Abstract Figures in the Dark komen ze nu terug met single “The Divided States of Us”, een voorbode van een EP genaamd Evolve or Die. Die verschijnt op 29 september via Alcopop! Records, en er zal een limited edition you-give-what-you-want red vinyl te verkijgen zijn, een mooie geste voor hun fans. Met de EP zullen ze proberen de soepele boetseerklei van hun imago en reputatie als vernieuwende band verder vorm te geven.

Het trio uit Brighton krijgt steun uit voorname hoeken, denk maar aan stadsgenoten Blood Red Shoes, maar ook Pulled Apart by Horses en Royal Blood hebben een boontje voor de powerband. Dat ze die steun verdienen, bewijzen ze met deze stevige single. “The Divided States of Us” kan je situeren op het kruispunt van Queens Of The Stone Age, Sonic Youth en Blood Red Shoes. De start van het nummer, met zanger Jamie Hall aan het roer met voor de rest enkel een soort ritmische achtergrondruis, wekt nieuwsgierigheid op. Vervolgens injecteren de drums en de gitaren een flinke dosis energie en vettigheid in de song. Jachtig en schreeuwend gaat “The Divided States of Us” dan richting een stevig slot met een muur van geluid. Knap werk van Hall en co!

Tigercub werkt deze zomer nog enkele festivals af in de UK, om daarna hopelijk met de nieuwe EP onder de arm opnieuw onze contreien op te zoeken!

Facebook / Instagram / Twitter

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kim Gordon - "I'm a Man"

Kim Gordon is het levende bewijs dat op cool zijn geen leeftijd staat. De legendarische artieste ging recent haar 70ste levensjaar in,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Geraldines - "Out"

Voor de Belgische fans van indierock zal de naam Geraldines misschien wel een belletje doen rinkelen. Het Mechelse viertal werd al vaker…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Geraldines - "Now"

Naast geschenkjes van de Sint, kregen we op 6 december ook een nieuwe single van Geraldines cadeau. Hun voorgaande release dateert alweer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.