Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Everything Everything – “A Fever Dream”

Everything Everything is een band die je niet zomaar in een hokje kan steken. Ze maken unieke muziek en dat wordt vergezeld door een nog specifiekere stem. Op 18 augustus komt de vierde plaat van de band uit Manchester er aan. Eerder hoorden we daar al “Can’t Do” uit, een alternatief popnummer dat van bij de eerste luisterbeurt bleef hangen. Nu komen ze met de titeltrack van hun nieuw album, “A Fever Dream”.

Het nummer klokt net onder de zes minuten af en heeft dus alle tijd om te groeien. Dat groeien begint met een simpele piano ballad waarbij de dramatiek in de stem van Jonathan Higgs naar voor komt. Na twee minuten gaat de piano wat sneller en voel je dat het hier niet bij zal blijven. De song slaat om tot een dansbaar geheel waarbij beats de bovenhand nemen en het house-genre nooit ver weg is. Krachtig gaat het nummer verder, zonder echt té kitcherig te worden. Het aanstekelijke liedje weet zich na één luisterbeurt ook in je hoofd te nestelen en nadien wil je niets anders meer.

Website / Facebook / Twitter

21 juli 2017

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief