Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Skott – “Mermaid”

Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Skott – “Mermaid”

In elk land zijn er wel enkele uiterst talentvolle singer-songwriters die boven de rest uit steken. Zo heeft Zweden sinds vorig jaar Skott. Deze jongedame heeft een nogal mysterieus verleden. Ze groeide op in een geïsoleerde gemeenschap van folkmuzikanten die uit de maatschappij geweerd werden. Pas in haar late tienerjaren maakte ze ook kennis met de hedendaagse muziek. Vorig jaar schoot ze plots naar de wereldtop met haar singles “Wolf” en “Porcelain”. In hetzelfde jaar bracht ze ook nog de prachtige singles “Amelia” en “Lack of Emotion” uit, waarmee ze 2016 succesvol afsloot. Ze bleef niet stil zitten en eind Januari bracht ze één van haar hoogtepunten tot nu toe, “Glitter & Gloss”, uit, waarvoor ze zelfs lof kreeg van Katy Perry en Lorde. Deze zomer tourt ze in Amerika en Europa, maar spijtig genoeg passeert ze niet langs ons kleine landje. Na bijna een half jaar stilte is haar zesde single er eindelijk, en die heet “Mermaid”.

Na een korte piano intro haalt ze haar bijna hypnotiserende, diepe stem boven, terwijl de muziek zeer minimalistisch verder kabbelt. Wanneer alles vervaagt en ze enkel nog begeleid wordt door een paar zachte pianotonen, bewijst ze nogmaals waarom zij beter is dan de rest met haar prachtige stem. Dan ontpopt “Mermaid” zich werkelijk tot een soulvolle popsong van de bovenste plank, het is dansbaar, zonder te commercieel te zijn, wat de meeste hedendaagse nummers teistert. Skott behoudt haar eigen unieke stijl en we kunnen niet wachten op haar debuut, dat waarschijnlijk dit jaar nog zal uitkomen.

Facebook / Soundcloud /  Twitter / Instagram

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Skott - Roses N Guns (★★★★): Glinsterend koninkrijk

Het ziet ernaar uit dat we nog lang niet alle delen van het door Skott gecreëerde universum gezien hebben. Nadat de Zweedse…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Skott - "Hail Mary"

Al jaar en dag betovert de Zweedse Skott ons met haar sprookjesachtige altpopsongs die iedereen onderdompelen in een duistere wereld vol glitter….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Skott - "Once in a While (smile)"

De hoogdagen voor Scandinavische popmuziek lijken voorbij en plots zou je zelfs vergeten wat voor fijne muziek uit de meest noordelijke contreien…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.