Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single My Sad Captains – “Everything At The End Of Everything”

My Sad Captains is een band die ondertussen al aan zijn vierde album toe is. Toch is de groep uit Londen niet bij het grote publiek bekend. Ze zijn nogal underrated en het is tijd dat daar verandering in komt. Hun vorige plaat, Best Of Times, was vooral gebouwd rond één gevoel. Nu komt de band op 6 oktober met een nieuwe plaat, Sun Bridge, waarin diversiteit centraal staat. Zanger/gitarist Ed Wallis zegt er het volgende van: “Our last record, ‘Best of Times’, was primarily about doing one thing well – a kind of mid-tempo, dreamy kraut-pop. Our aim with this record was to be more dynamic, and push things out in different directions; simultaneously stretching out the ambience while sharpening the focus.”

Die scherpere focus komt er met verschillende wijzigingen in de line-up van de band. Ze kregen een nieuwe gitarist, bassist en drummer en werden vervoegd door een extra keyboardspeler. My Sad Captains is nu dus met vijf en klinkt beter dan ooit te voren. Dat is te horen op “Everything At The End Of Everything” waar de band een repetitieve klank weet te combineren met een sterke sfeer binnen het nummer. Dit is vooral te danken aan de dromerige sound die volgt en de hemelse zang van Ed Wallis. Dromerige kraut pop met een fascinerend klankenpallet, het zit alweer erg sterk in elkaar bij My Sad Captains, topband.

 /  / 

18 juli 2017

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief