Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mogwai – “Party In The Dark”

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mogwai – “Party In The Dark”

Wie de naam Mogwai associeert met feesten, heeft wel een heel rare kronkel in zijn hersenen. Oké, de weidse postrocksound van de Schotse band zorgt wel vaker voor een feestje in je hoofd, maar de nieuwe single “Party In The Dark” lijkt daar verandering in te brengen. Voor fans van het eerste uur is het wellicht een beetje schrikken, want Mogwai klonk in hun 22 jarige bestaan nog nooit zo toegankelijk en radiovriendelijk. Al hoeven die adjectieven geen synoniemen te zijn voor mak, gemakkelijk en ongeïnspireerd. Laat het aan Mogwai om ook dan te overtuigen.

Enkele gelukkige fans konden het nieuwe album al volledig horen, want de bands speelde Every Country’s Sun al integraal tijdens hun verrassingsset op Primavera Sound Barcelona.  Voorlopig moesten wij het doen met eerste single “Coolverine” die ons op een zes minuten lange trip stuurde. “Party In The Dark” is van een heel ander kaliber. Afklokkend op net vier minuten en voorzien van een vette bas en stevige gitaren, klinkt Mogwai ruig en ruw, maar ook heel poppy en meeslepend. Schuilt er in “Party in The Dark” zowaar een radiohitje?

Op 1 september verschijnt hun nieuwe plaat Every Country’s Sun en je kan ze ook live zien op 20 en 21 oktober in de Ancienne Belgique.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Debuutsingle Silver Moth - "Mother Tongue"

Met zijn zevenen zijn ze bij Silver Moth en elk hebben ze al ergens hun strepen verdiend. Zo vind je er leden…
AlbumsRecensies

EF - We Salute You, You and You! (★★★★): Postrockhelden keren terug door de grote poort

Het Zweedse EF heeft ondertussen ondertussen al meer dan vijftien jaar dienst op de teller staan. De groep uit Göteborg lastte sinds…
InstagramLiveRecensies

Rock Herk 2022 (Festivaldag 2): Kleinschalig rockfestijn

Vanwege zijn prijs-kwaliteitverhouding scheert het Limburgse Rock Herk al decennialang hoge toppen. Sinds de organisatie in 2014 het festival betalend maakte, kijken…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.