Features

Te ontdekken talent op Rock Werchter 2017

Ieder jaar geeft Rock Werchter de grootste artiesten een plaats om het beste van zichzelf te geven. Met dit jaar Linkin Park, Foo Fighters, Arcade Fire en Radiohead als headliners hebben ze weer ferm hun best gedaan om een mooie affiche te serveren. Toch wordt er op zo’n festival net iets te weinig naar de kleine namen op de affiche gekeken en laten wij dat nu net gedaan hebben. We selecteerden zes artiesten die je volgens ons niet mag missen en die elk rond een middaguur spelen. We hebben je gewaarschuwd, kom op tijd je tent uit!

Toothless: Hoeft geen tandje bij te steken

De kans is klein dat je al ooit van Toothless hoorde. Hij wordt nagenoeg niet op de radio gespeeld en ook online is de buzz rond de kerel klein. Nochtans is het geen onbekende, het is namelijk een soloproject van Ed Nash, bassist van Bombay Bicycle Club. Zijn debuutalbum kwam begin dit jaar uit, maar in België leek er geen haan om te kraaien. Het bevatte samenwerkingen met Marika Hackman en The Staves, toch niet de minste. Laat net die onbekende factor de reden zijn om hem te gaan checken. Er zal weinig volk zijn en je zal een uniek concert zien, want zijn muziek is gevoelig, breekbaar maar tegelijk ook catchy, wat moet dat nog meer zijn? Op zaterdag 1 juli zien we jullie dus om 13u20 in The Barn.

Voor fans van: Bombay Bicycle Club, Marika Hackman, Wild Beasts

Tash Sultana: Multi-instrumentaliste van Down Under

In Australië kan je soms wel eens een straffe artiest spotten. De strafste die je dit jaar op Rock Werchter kan zien is toch wel Tash Sultana. De jongedame werd onder haar hoede genomen door niemand minder dan Matt Corby. Ze is nog maar 21, maar in eigen land is ze een gigantische ster in wording. Dat komt door haar unieke karakter. Ze kan beatboxen, heeft een soulvolle stem en maakt pop die je instant gelukkig maakt. Groot pluspunt, haar gitaarsolo’s zijn fenomenaal. Het is één van de grootste revelaties uit Australië en die moet je dus zien. Afspraak op zaterdag 1 juli om 13u in Klub C.

Voor fans van: Selah Sue, Matt Corby, Ben Howard

Declan McKenna: We don’t wanna go home

Misschien ken je deze naam al van hits als “Brazil” of “The Kids Don’t Wanna Go Home”. Declan McKenna is een jongen die amper 18 jaar is en al heel veel heeft bereikt.
Zo stond hij op zijn 16de al op het podium van Glastonbury, het Werchter van de UK. McKenna schrijft songs over diepgaande thema’s als xenophobie en transgenders, maar maakt ze toch catchy. Dit is zijn manier om zijn mening te delen met de wereld.
Kom op tijd als je hem wilt bewonderen, Declan McKenna speelt namelijk op donderdag 29 juni van 13u40 tot 14u10 in Klub C.

Voor fans van: Arctic Monkeys, The Last Shadow Puppets

LANY: Drie vrienden uit Amerika

Dromerige electropop, zo kan je LANY (acroniem voor Los Angeles New York) het best omschrijven.
Drie vrienden die samen veel tijd spendeerden in een appartement vol computers en instrumenten. In 2015 kwam hun eerste single “ILYSB” (I Love You So Bad) uit en deze kon rekenen op veel succes op Spotify. Ellie Goulding merkte hun talent ook op en nodigde hen uit op tour. De band beschrijft hun muziek zelf als zomers, perfect voor op een festivalweide als Werchter dus. Mis hen niet, ze spelen vrijdag 30 juni van 13u00 tot 13u30 in Klub C.

Voor fans van: Glass Animals, Phoenix

SOHN: Warm en minimalistisch

Wie zaterdag, de dag van de rockbands, wat rust zoekt, kan van 16u05 tot 17u05 terecht in The Barn. Hier geeft SOHN, alias van Christopher Taylor, een uur lang het beste van zichzelf. In zijn muziek koppelt hij zijn dromerige stem aan donkere beats. Christopher Taylor is geboren en getogen in Londen, maar trok naar Wenen om er aan zijn debuutplaat Tremors te werken. Rennen, zijn laatste nieuwe album, heeft hij dan weer geschreven in het noorden van Californië.

Voor fans van: The Weeknd, Banks

Nothing But Thieves: Niets dan Rock

Deze naam klinkt bekend in de oren voor fans van Muse. Nothing But Thieves was namelijk het voorprogramma van de band tijdens het Europese luik van de Drones-tour. De band uit Southend-On-Sea, Essex brengt alternatieve rock die vergeleken kan worden met de sound van Foals en Catfish And The Bottlemen. Conor Mason heeft zo’n groot stembereik, dat hij wordt vergeleken met Adele. Maar niet alleen Conor Mason heeft talent, ook de andere vier leden zijn de moeite waard om te ontdekken. En ontdekken kan je ze, zondag 2 juli van 13u30 tot 14u10 op de Main Stage.

Voor fans van: Muse, Foals, Catfish And The Bottlemen

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single SOHN – “Segre”

Na jaren geduld verwende SOHN ons in mei met een nieuwe kuur zweverige tonen. Met het nummer “Figureskating, Neusiedlersee” pakte de Londenaar…
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2022 (Festivaldag 3): Het rijk der tieneridolen

Op de derde dag van Rock Werchter stonden pop en elektronische muziek centraal. Met headliners Imagine Dragons en Twenty One Pilots had…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Pukkelpop vult affiche aan met Nothing But Thieves, King Hannah, De Staat en 27 anderen!

Nu de festivalzomer officieel van start is gegaan, grijpt ook Pukkelpop zijn kans om de affiche te vervolledigen. Dat gebeurt vandaag met…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.