LiveRecensies

Equal Idiots @ Café Commerce: P-p-p-p-p-pittige BBQ

Dat de Equal Idiots hard gaan, hoeven we jullie niet meer te vertellen. Na winst in de Nieuwe Lichting van Studio Brussel en ook een finaleplaats op Humo’s Rock Rally ging alles in een stroomversnelling voor dit prettig gestoorde duo. Met hun singles “Salmon Pink” en “Put My Head in the Ground” stonden ze wekenlang in de Afrekening van Studio Brussel en vorig jaar hebben ze wel meer dan zeventig concerten gespeeld. Tijd voor een album dus en deze Eagle Castle BBQ brachten ze gisteren uit. Wij waren erbij toen ze dat nieuw album rechtstreeks van de grill kwamen voorstellen in Café Commerce in Leuven. Ze hebben bewezen dat hun ‘bier-drinken-en-kut-roepen-muziek’, zoals ze het zelf beschrijven, heel wat meer te bieden heeft dan alleen maar raggen op gitaren.

Het publiek zat, net zoals de worstjes na het concert, op hete kolen te wachten wat deze garagerockers voor ons in petto hadden. Het café was zo afgeladen vol dat de mensen zich verzamelden rondom het café om toch nog iets te kunnen meepikken via de ramen. De twee twintigers, Thibault en Pieter, vlogen er meteen in met “Cover The Corpse” en “Styx”. Beide stevige nummers die meteen de toon van de avond zetten. Het ging er wild aan toe en de mensen, alsook het gouden gerstenat, vlogen door het café.

(Foto Vince Van Hoorick)

Bij “Toothpaste Jacky” konden we even op adem komen. Een rustiger nummer waar de leuke gitaarrifjes vooral bleven hangen. Zanger Thibault beschreef het als ‘geniet ervan, want dit is ideaal om bier te gaan bijhalen’. Lang bleef de rust niet hangen, want daarna volgde “Salmon Pink”, het nummer waar alles mee begonnen was, werd met een heuse mochpit onthaald.

(Foto Vince Van Hoorick)

De nummers “I Know” en “Butter Up Down” zorgden voor allemaal enthousiaste gezichten en vooral “Money Man Midas” bleef ons bij. Een totaal ander nummer dan dat we gewoon zijn van de Equal Idiots maar nog steeds even ruig. Zanger Thibault had er dorst van gekregen, waarop het publiek hem deed crowdsurfen tot aan de toog om een fris pintje te gaan halen. Dat zorgde voor vrolijk rumoer in het café waarop er mensen uit het publiek mee gingen crowdsurfen.

(Foto Vince Van Hoorick)

Op het einde van hun set braken ze het kot nog één keer helemaal af met de cover “Ça Plane Pour Moi” van Plastic Bertrand en de langverwachte “Put My Head In The Ground”. Waar de jongens al hun energie uit haalden bleef voor ons een raadsel, maar dat het aanstekelijk werkte en één van hun grootste troeven was, waren we wel zeker van. Na het concert nodigden ze ons allemaal uit om de avond goed af te sluiten met een BBQ.

Iedereen was van zijn sokken geblazen en kon met een grote glimlach aan het weekend beginnen. Dat de meeste nummers nog niet gekend waren, vond het publiek duidelijk geen probleem, het was een uur zorgeloos springen en genieten. Wij waren alvast onder de indruk. Het was een sterk optreden en ze zijn duidelijk helemaal klaar voor de festivalzomer. De kans is dus ook wel groot dat je ze tegenkomt want ze zijn onder andere te zien op Suikerrock, Rock Zottegem, Lokerse Feesten,… allen daarheen dus!

Setlist:

Cover The Corpse
Styx
Hippie Man
Seduction Of Judas
Toothpaste Jacky
Salmon Pink
What You Gonna Say
I Know
Money Man Midas
Butter (Up Down)
Ca Plane Pour Moi
Put My Head in the Ground

Related posts
InstagramLiveRecensies

Crammerock 2022 (Festivaldag 1): Festivalzomer in schoonheid afsluiten

Terwijl de festivalzomer stilletjes aan op zijn einde loopt, is er naar jaarlijkse traditie nog Crammerock. Het festival is ieder jaar wel…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Crammerock maakt affiche compleet met Bazart, Equal Idiots, Flip Kowlier en meer!

We zitten ondertussen alweer halfweg de festivalzomer van 2022, dus is het een soort traditie geworden dat het uitkijken naar Crammerock kan…
InstagramLiveRecensies

Rock Olmen 2022 (Festivaldag 1): Gezapig opwarmen

Op de line-up van het dorpsfestival Rock Olmen stond heel wat moois. Zowel van eigen Kempische makelij als vanuit andere contreien. De…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.