Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Hand Habits – “Spell Song”

In februari verraste Meg Duffy (beter bekend als Hand Habits) ons met haar debuut album Wildly Idle (Humble Before The Void)Met die plaat verdiende ze de laatste maanden haar strepen als solo-artieste nadat ze eerder met muzikanten als Weyes Blood en Kevin Morby samenwerkte. Haar broeierige caleidoscopische slaapkamerpop krijgt een vervolg op haar nieuwe single “Spell Song”. Ditmaal niet in het kader van een eigen album, maar in dat van de Songs of Summer compilatie die nu vrijdag verschijnt via Amazon Music. Daar vinden we niet alleen Hand Habits terug, maar ook andere favorieten zoals Surfer Blood, Baio, Passenger en The Mountain Goats.

“Spell Song” zal zonder twijfel zijn plaats wel vinden in deze zomerse compilatie. Meg Duffy zet een gevoel van drukkende warmte en verloren zomerdagen om in een melancholische sound die de luisteraar zo meetrekt. Dit komt niet alleen door de warme akoestische klanken en de mooie lome zang, maar je kan ook de plaats waar het nummer ontstaan is, aanvoelen. “Spell Song” is opgenomen in het oosten van Los Angeles en het belichaamt een gevoel van zwoele americana dankzij de steelgitaar en de sfeer die er rond hangt. Melancholie en rust gaan hand in hand met de teksten van Meg:“I feel the push and pull of seasons we’re all slaves to”. Laat je echter niet bedriegen door deze stijl, “Spell Song” is ondanks zijn zomerse bekleding een pareltje gevuld met muzikale vernuftigheden, interessante melodieën en out-of-the-box instrumentatie.

Beluister het nummer hier.

Facebook / Twitter

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe singe Mazey Haze - "Always Dancing"

Nadine Appeldoorn alias Mazey Haze is een 21-jarige Amsterdamse die nu haar derde single “Always Dancing” uitbrengt. Haar vorige singles “Headspin” en…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single UNIS - "Will We Love Tomorrow"

UNIS brengt nu al een tijdje singles uit en dat doet ze goed. Haar debuutsingle “Mind” is alleszins het beluisteren waard, voor…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tonsils - "The Crack"

De Belgen waren de dappersten van allemaal, maar Ambiorix staat niet voor niets in Limburg. Niet dat Limburgers per se de dapperste…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.