Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Hand Habits – “Spell Song”

In februari verraste Meg Duffy (beter bekend als Hand Habits) ons met haar debuut album Wildly Idle (Humble Before The Void)Met die plaat verdiende ze de laatste maanden haar strepen als solo-artieste nadat ze eerder met muzikanten als Weyes Blood en Kevin Morby samenwerkte. Haar broeierige caleidoscopische slaapkamerpop krijgt een vervolg op haar nieuwe single “Spell Song”. Ditmaal niet in het kader van een eigen album, maar in dat van de Songs of Summer compilatie die nu vrijdag verschijnt via Amazon Music. Daar vinden we niet alleen Hand Habits terug, maar ook andere favorieten zoals Surfer Blood, Baio, Passenger en The Mountain Goats.

“Spell Song” zal zonder twijfel zijn plaats wel vinden in deze zomerse compilatie. Meg Duffy zet een gevoel van drukkende warmte en verloren zomerdagen om in een melancholische sound die de luisteraar zo meetrekt. Dit komt niet alleen door de warme akoestische klanken en de mooie lome zang, maar je kan ook de plaats waar het nummer ontstaan is, aanvoelen. “Spell Song” is opgenomen in het oosten van Los Angeles en het belichaamt een gevoel van zwoele americana dankzij de steelgitaar en de sfeer die er rond hangt. Melancholie en rust gaan hand in hand met de teksten van Meg:“I feel the push and pull of seasons we’re all slaves to”. Laat je echter niet bedriegen door deze stijl, “Spell Song” is ondanks zijn zomerse bekleding een pareltje gevuld met muzikale vernuftigheden, interessante melodieën en out-of-the-box instrumentatie.

Beluister het nummer hier.

Facebook / Twitter

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Novgrod - "Japan"

Nog nooit gehoord van Novgrod? Dat is niet verbazend: met een schamele 51 maandelijkse luisteraars op Spotify blijft zanger en gitarist Giel…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Intergalactic Lovers - Liquid Love (★★★★): De langverwachte, maar ook geslaagde comeback

Na vier ongeduldige jaren lost Intergalactic Lovers eindelijk het nieuwste album Liquid Love, ook al konden we al een half jaar genieten van…
AlbumsRecensies

Mickael Karkousse - Where Do We Begin (★★★): Ongedwongen zijsprong

Met het in binnen- en buitenland gegeerde GOOSE kon Mickael Karkousse al heel wat pluimen op zijn hoed steken. Het Belgische uithangbord…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.