Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single FÄR – “Last Straw”

Volgens ons is FÄR klaar voor het grote werk. Het duo bracht onlangs hun nieuwe single “Last Straw” uit en wij waren zeer verrast. Zoals zij zelf zeggen betekent ‘FÄR’ eigenlijk niet zoveel speciaals of hebben ze echter geen opmerkelijke anekdote. Ze waren op zoek naar een naam die centraal staat in hun muziek. Hierdoor kwamen ze terecht bij het Zweedse woord ‘Färg’ wat staat voor kleur. Hun muziek is eerder zwart-wit, dus dat zorgde voor een mooie contradictie. Natuurlijk klinkt ‘Färg’ maar raar dus maakten ze er maar ‘FÄR’ van, wat veel beter klinkt en uitgesproken wordt als ‘Feer’.

“Last Straw” gaat van start met fragiele synths die na enkele seconden vermengd worden met een subtiele mix van gecontroleerde beats. Die stem, die pure o zo heldere engelenstem van An-Sofie De Meyer in het nummer maakt het niet enkel beter, maar laat het een geheel vormen. Ze uit haar trieste gevoelens helemaal in de muziek, ze wilt ons iets vertellen, of beter gezegd, ze wilt ons iets bijbrengen. Naar het einde toe wordt er diep in de ziel gegraven met lyrics zoals: ‘You’ll never be stronger than when you feel the worst.’. Ze sluiten af met enkele mooie samples van Tim De Gieter, die opnieuw schitterend werk leverde, zowel bij de samples als de beats, alsook bij het producen. Deze single blijft zeker wel enkele weken ronddwalen in ons hoofd. FÄR’s muziek kan zo rauw en zo oprecht zijn dat wij beren er onmiddellijk verliefd op worden. Het is ook opmerkelijk dat de music video vrijwel identiek is aan die van één van hun andere singles, “Shot”.

Wij kijken alvast uit naar 13 oktober wanneer het debuutalbum Salute uitkomt.

Facebook / Youtube

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

Parquet Courts - Sympathy for Life (★★★★½:): Overvloed aan grooves en ritme

Het heeft even geduurd, maar na lang wachten is het nieuwe album van onze favoriete New Yorkse artrockers Parquet Courts eindelijk beschikbaar….
LiveRecensies

Kikagaku Moyo @ Minardschouwburg: Zinderende energie

Als je als band aankondigt dat je als merchandise kleurrijke blaadjes gaat verkopen, dan weet je dat je 200 procent thuishoort in…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mild High Club – "Me Myself and Dollar Hell"

Het lijkt al even stil bij Mild High Club, de Amerikaanse indierockband onder leiding van Alexander Brettin. In 2015 genoot de band…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.