Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Killers – “The Man”

Vijf jaar, zo lang is het geleden dat we nog een album kregen van The Killers. Met Battleborn leek toen niet iedereen overtuigd, maar er stonden toch enkele hitjes op verborgen. In de tussenperiode bracht frontman Brandon Flowers ook een soloplaat uit en het lijkt alsof zijn glamoureuze Las Vegas sfeer ook bij The Killers zal doorsijpelen. Wonderful Wonderful heet de nieuwe plaat. Een officiële releasedatum is er nog niet maar we krijgen wel al een eerste single: “The Man”.

Het lijkt er op dat de gloriedagen van hun arenarockmuziek helemaal achter zich liggen. Wat we op “The Man” krijgen is een funky nummer gebouwd rond een zwoele gitaar en enkele robotachtige synths. Brandon Flowers’ stem is onmiskenbaar en samen met wat gospelgezang krijgt het nummer een uniek sfeertje. Toch kruipen de synths er misschien net iets te veel in en klinkt het bij momenten net alsof Daft Punk zich ermee gemoeid heeft. Uiteindelijk geen slecht nummer, maar het wordt geen hoogvlieger in de discografie van de band. Wel blijft het nog hangen en blijven we benieuwd naar wat de band nog meer in petto heeft.

/ /

3550 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Pukkelpop vult affiche verder aan met Florence + The Machine en The Killers!

Het festivalnieuws is de afgelopen weken amper bij te houden, en al zeker niet meer nu ook Pukkelpop in gang geschoten is….
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single BLOODHYPE – "Glamour"

Wat startte als een klein punkproject waarbij onder kennissen casual gejamd werd, mondde uit in vier vrienden die samen songs begonnen te…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Killers - "boy"

De productiviteit van The Killers kent de laatste tijd geen grenzen. De band bracht in 2020 en 2021 een album uit en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.