Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Killers – “The Man”

Vijf jaar, zo lang is het geleden dat we nog een album kregen van The Killers. Met Battleborn leek toen niet iedereen overtuigd, maar er stonden toch enkele hitjes op verborgen. In de tussenperiode bracht frontman Brandon Flowers ook een soloplaat uit en het lijkt alsof zijn glamoureuze Las Vegas sfeer ook bij The Killers zal doorsijpelen. Wonderful Wonderful heet de nieuwe plaat. Een officiële releasedatum is er nog niet maar we krijgen wel al een eerste single: “The Man”.

Het lijkt er op dat de gloriedagen van hun arenarockmuziek helemaal achter zich liggen. Wat we op “The Man” krijgen is een funky nummer gebouwd rond een zwoele gitaar en enkele robotachtige synths. Brandon Flowers’ stem is onmiskenbaar en samen met wat gospelgezang krijgt het nummer een uniek sfeertje. Toch kruipen de synths er misschien net iets te veel in en klinkt het bij momenten net alsof Daft Punk zich ermee gemoeid heeft. Uiteindelijk geen slecht nummer, maar het wordt geen hoogvlieger in de discografie van de band. Wel blijft het nog hangen en blijven we benieuwd naar wat de band nog meer in petto heeft.

/ /

3692 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Vaccines - Pick-Up Full of Pink Carnations (★★★): Overwinteren in Californië

What do you expect from The Vaccines? Vlotte popdeuntjes, meebrulbare refreinen en een gezonde dosis eightiesvibes. Drie keer raak met het heerlijk…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Killers - "Spirit"

Het is vandaag een mooie dag voor iedereen die The Killers een warm hart toedraagt. De band rond Brandon Flowers brengt met Rebel…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Killers - "Your Side of Town"

Minder dan een week geleden nog maar zette The Killers een punt achter Pukkelpop 2023 met een concert zoals we dat konden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.