Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Death From Above (1979) – “Freeze Me”

Tegenwoordig kan je Death From Above 1979 niet meer als dusdanig aanspreken. De band besliste gisteren om de 1979 te laten vallen en zo heten ze voortaan enkel nog maar Death From Above. Toch zal je hun socials niet direct zien veranderen, het zal enkel te zien zijn tijdens hun concerten en op hun releases. Eigenlijk heette de band initieel Death From Above, maar omdat James Murphy (van LCD Soundsystem) daar niet mee kon lachen (zijn label DFA staat voor exact hetzelfde), besloten ze er een 1979 achter te zetten. Of die ruzie nu is opgelost, blijft een raadsel maar de naam is wel gewijzigd. De sound daarentegen blijft hetzelfde. Even vettig, even prettig en zonder bullshit.

“Freeze Me” is het eerste nieuwe werk van de band sinds 2014, wanneer The Physical World verscheen. Normaal verschijnt de single deze vrijdag online maar dankzij onze goeie vrienden van BBC Radio 1 kunnen we hem nu al horen. Hij was ironisch genoeg The Hottest Record In The World. De song draait weer rond een stevige klank boordevol snedige gitaren die het beste in Death From Above naar boven halen. Een riff die blijft hangen, een solo op het eind en vocals die af en toe eens uithalen, meer hebben wij niet nodig. Blijkbaar zal het geen tien jaar meer duren voor er nieuw werk aankomt, we wachten dus vol ongeduld.

 /  /  / Facebook

7 juni 2017

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief