Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Intergalactic Lovers – “Between The Lines”

Intergalactic Lovers zijn terug met de single “Between The Lines” die de voorloper zal zijn van hun derde album, Exhale, dat verwacht wordt na de de zomer (15 september om precies te zijn). De band, die in 2011 doorbrak met het eerste album, Greetings & Salutations, kondigt hiermee ook een hele reeks nieuwe optredens aan in binnen- en buitenland. Ondertussen is het alweer van 2014 geleden dat de band hun laatste album uitbracht. Bij de nieuwe single hoort ook een videoclip waarmee ze een ode willen brengen aan de Belgische, surrealistische kunstenaar René Magritte.

Het nummer begint met enkele strakke bas- en gitaarlijnen die gedurende heel de song verder worden gezet. Vrij direct al valt de stem van zangeres Lara Chedraoui in, die onmiskenbaar is voor de band. Eens dat de stem wegvalt, wordt de leegte opgevuld met enkele welgekomen gitaarriffs. Toch voelt het nummer net iets te ‘juist’ aan. Soms zou het iets meer absurditeit mogen bevatten, zeker voor een song die bij een videoclip hoort ter ere van Magritte.

Op 17 augustus staat Intergalactic Lovers op Pukkelpop en op 2 november spelen ze in de Ancienne Belgique.

 /  /  / 

1 juni 2017

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief