Features

Zalm van de maand: The Waltz

Fan van muziek die voor niets of niemand wijkt, die een flinke portie ballen bevat en vooral heel erg goed klinkt? Dan zal onze nieuwe Zalm van de maand jullie zeker en vast kunnen bekoren. Combineer het beste van The Hickey Underworld, Raketkanon en Hypochristmutreefuzz met elkaar, en dan bekom je The Waltz, letterlijk vertaald, de wals. Een betere naam konden ze in feite niet gekozen hebben. Beste mensen, bereid je voor op onze sensatie van de maand mei.

The Waltz bestaat uit Kevin Anne (gitaar), Jente Pironet (gitaar, backing), Nick Symoens (synth), August Corthouts (Bas) en Benoit Lafaut (drum). Als we hun Facebookpagina moeten geloven, dan wordt hun muziek beïnvloed door ‘Grandma’s Blueberry Vodka’, een drankje dat eigenlijk best wel goed samengaat met de muziek die The Waltz ons voorschotelt. Mensen die nu beginnen te luisteren, gelieve je volumeknop voor één keer helemaal open te draaien. Je zal zien dat het werkt.

Op hun Vi.be-pagina zijn er drie songs terug te vinden. Als het van ons afhangt, dan mogen ze zo snel mogelijk een volwaardige cd uitbrengen, want we zijn nu al razend benieuwd naar wat The Waltz ons nog meer te bieden heeft. Het is muziek die geen meerdere luisterbeurten nodig heeft om begrepen te worden. Na één enkele luistersessie begrijpen we al meteen waar de band naartoe wilt en dat zal niet naar de meest aangename plek in jullie gedachten zijn, geloof ons.

Als we de muziek van The Waltz beluisteren, dan krijgen we het eerlijk gezegd wat benauwd. Hoe meer we ons in hun songs verdiepen, hoe meer we het gevoel krijgen dat ons inwendige zelf uit ons lichaam wilt ontsnappen. Het is moeilijk om te beschrijven wat hun sound precies teweegbrengt, maar we kunnen jullie met zekerheid meegeven dat het een zeer aangename ervaring is. We raden het jullie dan ook ten zeerste aan om het zelf eens te proberen.

Mensen die deze heren eens live aan het werk willen zien, raadpleeg zeker hun Facebookpagina waar al de concerten netjes opgesomd staan. Binnenkort brengen ze ook hun allereerste single uit en daar kijken wij al enorm naar uit. The Waltz, het was een zeer fijne eerste kennismaking. Bedankt!

Facebook/ Vi.be

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Interpol - The Other Side of Make-Believe (★★★): Eetstokjes in een rokerige bar

De New Yorkse band Interpol heeft intussen een carrière van meer dan twintig jaar op de teller, en op die tijd is…
AlbumsFeatured albumsRecensies

La Jungle - Ephemeral Feast (★★★½): Donker schouwspel vol energie

Met het steengoede Fall Off the Apex (2021) nog fris in het geheugen, keken we met grote verwachtingen naar het nieuwe werk…
AlbumsFeaturesRecensies

The Byker Grove Fan Club - Feeding Eels (★★★★): Zeer kort, dubbel zo krachtig

  Wat begon als een hobbyproject (lees: bier drinken en riffs schrijven) in een kelder van één van de bandleden mondde uit…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.