Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Courtney Barnett – “How To Boil An Egg”

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Courtney Barnett – “How To Boil An Egg”

Op het eind van de tour rond haar debuutalbum Sometimes I Sit and Think, and Sometimes I Just Sit uit 2015, had Courtney Barnett al een ‘half-geschreven’ album in de schuif liggen. Het zou naar eigen zeggen donkerder en meer melancholisch getint werk zijn. Het is nog gissen naar wanneer de opvolger van haar heel goed onthaalde debuutplaat (o.a. nominaties op de Grammy’s en de Britt Awards) er effectief zal komen, maar gisteren loste de Australische een vrolijk tussendoortje dat los van die LP staat.

“How To Boil An Egg” is een single die op een limited edition 7” van de Split Singles Club staat. Dat initiatief zag het daglicht door een samenwerking tussen het door Barnett mede-opgerichte Milk! Records en Bedroom Suck Records, die voor zes split singles elk een nummer afleverden van een band die hen nauw aan het hart ligt. Met een kleiner label in Australië bekende en minder bekende bands in de aandacht plaatsen, een tof initiatief. Ook het originele art-work was van Australische makelij. De vinyls zijn enkel als six-pack in één pakket verkrijgbaar.

“How To Boil An Egg” toont Courtney Barnett zoals we haar kennen: pretentieloos en heel eerlijk. We kennen het allemaal: zeuren over alledaagse dingen als de was ophangen, rekeningen betalen of opstaan met een nutteloos gevoel. Barnett stelt dat we soms eens moeten nadenken of we het wel echt zo slecht hebben eer we over dat soort zaken gaan sakkeren. Voeg daarbij wat vrolijke gitaren met blues-vibes en wat shoegaze invloeden en je hebt spontaan de neiging om buiten in het gras te gaan liggen en even alles te laten voor wat het is. En in plaats van te klagen over het feit dat de zon in je ogen schijnt, doe je die gewoon even helemaal toe en geniet je van het moment. Want er zijn wel ergere dingen, niet?

Facebook / Twitter / Website

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Feist - Multitudes (★★★★): Onderdompelen in schoonheid

De Canadese singer-songwriter Leslie Feist heeft al een solocarrière van bijna 25 jaar achter de rug, maar toch heeft ze nog maar…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Zach Bryan – “Dawns” (feat. Maggie Rogers)

De Amerikaanse country singer-songwriter Zach Bryan weet van geen ophouden! Vorig jaar bracht hij nog een album uit met maar liefst 34…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Duncan Laurence - "I Want It All"

Duncan Laurence is sinds hij het Eurovisiesongfestival won in 2019 een van Nederlands meest succesvolle en bekende artiesten geworden. De voorbije jaren…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.