Nieuwe singles

Pale Grey – Ghosts (★★★½): Interessant van begin tot einde

Nieuwe singles

Pale Grey – Ghosts (★★★½): Interessant van begin tot einde

Dat Pale Grey bij heel wat mensen een belletje doet rinkelen, is eigenlijk niet meer dan logisch. In 2011 debuteerde de band met hun eerste EP Put Some Colors, die in 2013 werd opgevolgd door Best Friends. Vier jaar later zijn ze terug met de derde in de rij, Ghosts, waarmee ze zeker een goeie indruk weten na te laten. Het wordt volgens ons eens dringend tijd dat Pale Grey in België wat meer aanzien krijgt, zeker met een EP als Ghosts op zak.

Pale Grey gaat met “Ghost” als openingsnummer heel goed van start. Het instrumentale gedeelte klinkt vooral heel dromerig. De minimalistische piano die af en toe te horen is, geeft zeker ook z’n bijdrage aan het geheel. Wat ons het meest opvalt, is dat de stem in het begin heel laag klinkt, denk hierbij aan de stem van Leonard Cohen. Maar hoe verder het nummer vordert, hoe meer de lage stem plaats maakt voor een hogere meerstemmigheid, die ons wat aan Radiohead doet denken. Sterk nummer jongens!

Wat we wel kunnen zeggen, is dat de muziek op deze nieuwe EP helemaal anders klinkt dan de muziek die Pale Grey enkele jaren geleden uitbracht. Het geheel draait nu veel meer rond sfeer, en dan vooral in de zin van elektronica. Vroeger ging je veel meer het geluid van een gitaar in hun muziek herkennen, terwijl dat nu synths zijn. We hebben hier zeker niets op tegen, integendeel, het is fijn om te merken hoe bands doorheen de jaren evolueren. “Billy” is daar het perfecte voorbeeld van.

Het leuke aan Ghosts is dat het op geen enkel moment saai wordt. Iedere song op zich is interessant om naar te luisteren, waar we mee bedoelen dat alle vier de nummers heel toegankelijk zijn en zeker en vast potentieel hebben om op de radio gedraaid te worden. Neem nu het nummer “Cupidon”, volgens ons het beste lied van de ganse EP. De zanglijn klinkt fantastisch, maar het instrumentale gedeelte zorgt ervoor dat de zanglijn nog beter uitkomt.

In het algemeen kunnen we besluiten dat we tevreden zijn met de ommekeer van Pale Grey. De muziek die ze ons nu voorschotelen klinkt beter en vooral origineler dan hun voorgaande werk. Ghost blijkt een sterke EP die maar uit vier nummers bestaat, maar wel vier nummers die één voor één de moeite waard zijn om te beluisteren. Fijne EP mannen!

Voor de geïnteresseerden onder jullie, vanavond spelen de heren van Pale Grey op Les Nuits Botanique te Brussel.

Facebook

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Marry Waterson & Adrian Crowley - Cuckoo Storm (★★★★): Voodoo in folkformaat

De naam Marry Waterson mag in onze contreien niet meteen een belletje doen rinkelen, aan de andere kant van het Kanaal is…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Geraldines - "Now"

Naast geschenkjes van de Sint, kregen we op 6 december ook een nieuwe single van Geraldines cadeau. Hun voorgaande release dateert alweer…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ty Segall - "Eggman"

Waar hij vroeger niet schroomde om jaarlijks drie studioalbums uit te brengen, leek muzikale duizendpoot Ty Segall het de laatste tijd iets…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.