Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Broken Social Scene – “Hug of Thunder”

2017 lijkt wel het jaar van de comebacks. Naast Fleet Foxes, Ride, Slowdive … steekt ook de Canadese rockband Broken Social Scene na zeven jaar stilte weer hun kop boven water. De groep rond Kevin Drew, Brendan Canning en nog zo’n dozijn andere muzikanten brengt straks (lees 7 juni) hun nieuw album Hug Of Thunder uit en daaruit laten ze nu de titeltrack op de wereld los. We hoorden eerder al het Arcade Fire-achtige “Halfway Home”, maar met deze tweede single tonen ze een iets subtielere kant.

“Hug of Thunder” wordt gezongen door Leslie Feist (van, jawel, Feist) die enkele weken geleden haar eigen uitstekende nieuwe plaat uitbracht. Het nummer lijkt zo uit weggelopen uit Pleasure en dat mag je best als een compliment interpreteren. Een nonchalante bas vormt samen met een lepe drumbeat de karige basis voor het nummer dat langzaam meer ingekleurd wordt met extra stemmen en gitaren. Het nummer is een valse trage en neemt je geleidelijk aan steviger vast in een liefdevolle en sensuele omhelzing. Ook al horen we hier meer Feist dan Broken Social Scene, mag het resultaat er zeker wezen!

Op 28 mei staat Broken Social Scene in een bijna uitverkocht Muziekcentrum Trix. Haast en spoed is dus aangewezen als je hun nieuwe album live al wilt horen.

Related posts
InstagramLiveRecensies

BLUAI @ Trix (Bar): Verrassend veelzijdig

En de MIA voor doorbraak van het jaar gaat naar… BLUAI droomt al van een wit beeldje op haar schouw, daar zijn…
InstagramLiveRecensies

Little Simz @ Trix: De koningin op bezoek

Als er iemand is die in het afgelopen jaar bewezen heeft op een heel eenzame hoogte te staan, dan is dat Little…
LiveRecensies

Pip Millett @ Trix: Alles komt altijd goed

Eind oktober bracht Pip Millett haar debuutalbum When Everything Is Better, I’ll Let You Know uit. En dat het beter gaat, liet…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.