AlbumsRecensies

Astodan – New Life (★★★★½): Een bovennatuurlijke grootmacht

Het is een prachtige dag. Zonnestralen zetten dit fraai landschap in bloei. Plots keert het tij en die mooie blauwe lucht van weleer verdwijnt achter een grauwe waas van donkere wolken. Donder en bliksem overspoelen dit ooit zo mooie utopia en alles verandert in een dystopisch wasteland. Uit de assen rijst een bovennatuurlijke grootmacht. Overlevers hebben hen nog nooit effectief gezien, maar de naam Astodan komt overal te boven. Met zijn New Life beslist het deze nieuwgevormde hel eigen te maken.

Astodan is ontstaan uit de ideeën van Tim Moens, drummer van The Setup. In dit post-rock project verzorgt hij het gitaarwerk. Ook de andere vijf leden hebben ervaring binnen andere bands, voornamelijk uit de hardcore scene. Met New Life releaset Astodan hun eerste EP.

Onrust is duidelijk waar te nemen bij aanvang van “Empty”. Eén van de enkelingen die de storm overleefden, vermoedt achtervolgd te worden. Bij aanvang is er twijfel, maar angst neemt maar al te snel over. Bij het inslaan van het hardere gitaarwerk, wordt duidelijk dat deze persoon moet rennen voor zijn leven. Geen persoon is te zien, maar al snel wordt duidelijk dat hier demonen mee gemoeid zijn. Uiteindelijk belandt hij in een doodlopend steegje. Geen uitweg is mogelijk. De gitaren doven geleidelijk aan en de sterveling lijkt zijn laatste adem uit te blazen. Een deuntje dat in menig horrorfilm niet zou misstaan, blijkt deze vermoedens te bevestigen.

Een bovennatuurlijke kracht doet de muur verdwijnen. Dat horrordeuntje verandert tijdens “New Life” in een teken van hoop en de enkeling waagt het op een nieuwe spurt. De bovennatuurlijke kracht verzet zich tegen de demonen. Hemel en aarde worden verzet. Het laatste sprankeltje licht verandert in duisternis. Gitaren doven een laatste maal. De demon neemt over. De sterveling verliest zijn laatste kracht om zich te verzetten. Zijn ziel gaat over naar niets meer dan stoffelijk overschot, dat vergaat in de lucht. Zijn levenslijn loopt ten einde.

New Life is niet weggelegd voor de gevoelige luisteraar. Wie zich even volledig willen overgeven in gevoelens van angst en machteloosheid, is hier wel aan het juiste adres. Maandag 8 mei 2017 nemen ze jeugdhuis Sojo in Kessel-Lo over. Opgepast! Een offerande is niet uitgesloten.

Facebook

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single TUKAN - "Noranda"

Het gaat snel voor de jongens van TUKAN. Het Brusselse kwartet heeft in twee jaar tijd al meer dan honderd concerten op…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Big Adviser - "Bitter Pill"

Dat het conservatorium van Gent een kweekvijver voor gerenommeerde bands in de Belgische scene is, is lang geen geheim meer. Namen als…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Shake Chain – “Mike”

De Londense band Shake Chain is al meer dan drie jaar bezig meerdere publieken te choqueren en verwachtingen te overtreffen. Met een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.