Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single PVRIS – “Heaven”

Dat de Amerikaanse rockband PVRIS (spreek uit: Paris) iets in hun schild voerde, was al een tijdje duidelijk. Er verschenen mysterieuze boodschappen, in combinatie met de #AWKOHAWNOH, op hun sociale media en de band werd, na een korte periode van stilte, aangekondigd als support act voor de Amerikaanse tour van Muse, samen met Thirty Seconds to Mars. Genoeg voer voor de fans om luidop te durven speculeren dat een opvolger op het in 2014 verschenen debuutalbum White Noise misschien wel in de maak kon zijn.  Een vermoeden dat op 28 april bevestigd werd met een filmpje waarin de band hun volgende plaat getiteld All We Know Of Heaven, All We Need Of Hell aankondigt. Een exacte releasedatum voor het album is er nog niet, maar PVRIS, voornamelijk gekend voor hun duistere rocknummers in combinatie met elektronische elementen, licht alvast een tipje van de donkere sluier op met het nummer “Heaven”.

Dit is wat frontvrouw Lynn Gunn al kwijt kon over de toekomstige plaat: I can say that we’re different—like, we as people. We recorded White Noise probably three years ago, so with this record, we have a lot more ideas. We have a lot more experiences to draw from, and just overall maturity as humans and writers. All those things combined into one. There’s also more pressure on this one as well, but it’s a good pressure, I think. I definitely think there’s quite a few different elements added in on this record, whether it’s synth sounds, the guitar sound, vocal styling—stuff like that. It’s pretty diverse and all over the place, but still has that PVRIS flair to it. I’m trying not to give away too much about it, because I still want to leave some mystery. It’s definitely different. There’s a lot of new and unique sounds added in on this record that will be prevalent throughout.”

Bij een eerste luisterbeurt van “Heaven” kunnen we ook stellen dat Gunn het zeker bij het rechte eind heeft met haar beschrijving. Het nummer opent met een sombere piano intro waar Gunn vrijwel direct op inpikt met haar typerende stem. Vooraleer het nummer uit de voegen barst met het refrein, horen we dat PVRIS het gebruik van elektronische elementen in hun muziek wederom niet schuwt. Ondanks dat het nummer wat meer pop dan rock aandoet, kunnen we wel stellen dat PVRIS trouw blijft aan hun geluid en er tevens toch in slaagt om met iets nieuws uit de hoek te komen.

Site / Facebook  / Instagram Twitter

 

In de zevende hemel zijn we nog niet met dit nummer, maar benieuwd des te meer! Wie PVRIS aan het werk wil zien in België kan dat op zaterdag 19 augustus op de graszoden van Pukkelpop.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Foreign Air - "Anything's Possible"

Nadat Foreign Air in augustus het nieuwe nummer “Your Touch” loste, lanceert het Amerikaanse indierockduo nu “Anything’s Possible”, de tweede single van…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single PVRIS - "Monster"

De Amerikaanse groep PVRIS heeft er turbulente jaren op zitten. Het oorspronkelijke vijftal kromp de laatste jaren tot een duo, waarin de…
AlbumsRecensies

Garbage - No Gods No Masters (★★★½): Compromisloos, maar niet revolutionair

Zelfs in tijden waarin verschillende ninetiesbands, al dan niet bewust, teren op de zilveren of parelen jubilea van hun doorbraakalbums, blijft de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.