Features

Zalm van de maand: Dirty Diamonds

Klinken de namen Chef Baker, Ill Gill, Crooks Daniels en Stievie G je al bekend in de oren? Wij visten deze maand een nieuwe zalm, of beter gezegd een ‘crew of brothers’, uit Antwerpen op die hun krachten bundelen onder het pseudoniem Dirty Diamonds. Het hip-hop collectief is duidelijk niet langer aan hun proefstuk toe en bracht in 2015 het album FUNKIFIED uit gevolgd door mixtapes All That Jazz en Revival Of The Fittest. Dit leverde hen niet alleen een plaats in de halve finale van Rockrace maar ook een selectie voor De Nieuwe Lichting van Studio Brussel op.

Dirty Diamonds gaat ‘back to the roots’ en kiest resoluut voor een eerlijk funky geluid met echte instrumenten. “Zonder de populaire rappers van vandaag te haten, hebben we het gevoel dat we ons met deze aanpak kunnen onderscheiden van alle hevige elektronische muziek”, klinkt het bij de groep. Hun nostalgische hip-hop sound brengt ons terug naar 90’s en is doordrenkt met funk- en soulinvloeden. Een laid-back jazzpiano en -saxofoon geven de nummers een ongedwongen maar toch dansbare vibe. Je hoort Dirty Diamonds zo weerklinken uit de boombox van een vintage Ford Mustang op een basketbalpleintje in de Antwerpse ghetto. Need to say more?

Momenteel werken de boys volop aan hun tweede album. Single “Bonafide” uit All That Jazz vind je sinds kort op Spotify. Hun ander werk download je gewoon gratis en voor niets op Bandcamp. Dirty Diamonds ligt voorlopig nog goed verborgen maar wacht geduldig op een opgraving en is een diamant die in de toekomst ongetwijfeld nog zal schitteren.

Facebook/ Website / Soundcloud / Vi.be

30 april 2017

About Author

Charlotte Heyvaert


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief