Live, Recensies

Glints & HOAR @ Charlatan: Shaken en grooven

Gisteren zakten we voor de gelegenheid nog eens af naar Café Charlatan te Gent waar HOAR en Glints het beste van zichzelf gaven. Het evenement werd georganiseerd door Democrazy en hoe je het nu draait of keert, ze slagen er telkens in om een grote groep mensen hun zetel te laten inruilen voor een frisse pint en een luisterend oor, zo ook gisteren. Heel wat volk kwam opdagen om hun favoriete rapper aan het werk te zien en zij die er waren, zullen het zich zeker en vast niet beklaagd hebben.

De opener van de avond heet HOAR, een jonge band afkomstig uit Brussel. Ondertussen is de zaal toch al behoorlijk volgelopen en dat zou toch wel voor wat extra motivatie moeten zorgen. Toch start de band wat slapjes aan hun set en het valt duidelijk op dat de bandleden nogal leiden onder de stress, wat volledig normaal is. Het eerste wat ons opvalt is het enthousiasme bij de frontman, heel fijn om te zien!

De muziek die HOAR ons voorschotelt doet ons wat denken aan Frøwst, die vorig jaar nog de finale van Humo’s Rock Rally speelde. Duistere klanken, hoge zangstem en wegtikkende drums. Het zorgt voor een hele leuke combinatie maar het spijtige is dat ieder bandlid nogal individueel bezig is met z’n instrument, waardoor het niet als één geheel overkomt. De enige oplossing daarvoor is heel veel optreden, maar dit zien we wel goed komen.

Ondertussen zijn de eerste vijf rijen voor het podium ingepalmd door een bende jonge dames, die het optreden van Glints blijkbaar heel hard zien zitten. De band opent met een knaller van formaat en het duurt dan ook niet lang vooraleer iedereen de persoon voor zich staat kapot te schuren. De sfeer zit dus meteen goed en frontman Jan Maarschalk weet duidelijk hoe je een overvolle Charlatan moet trotseren, wat een moves heeft die man!

Zanger/rapper Jan Maarschalk wordt live ook bijgestaan door een band die de songs nog net die extra touch geven en het geheel heel erg dansbaar maken. Op bepaalde momenten wordt de Charlatan omgetoverd tot een funky danstempel, waardoor we even aan onze goeie vriend Anderson .Paak moeten denken. Af en toe gebeurt het ook dat J.M zingt met auto-tune op z’n stem, en dat maakt het geheel alleen nog maar origineler en beter.

Hoe verder het optreden vordert, hoe losser het publiek begint te worden. Zo goed als iedereen staat momenteel te shaken en ook heel wat nummers worden uit volle borst meegezongen. Zowel nieuwe als oude songs zijn ondertussen de revue gepasseerd en frontman J. M. lijkt helemaal nog niet buiten adem te zijn. Hij rapt alsof z’n leven ervan af hangt en combineert dit dan nog eens met stukken waar hij verdomd goed zingt, sterk.

Dan is het tijd voor iets heel speciaals, een cover van “I Wanne Make Up” van Akon. Dit lied kan geklasseerd worden als één van de foutste songs aller tijden, maar Glints overklast het origineel zonder enige moeite. Het lied past perfect in de set en zorgt ervoor dat we deze cult song nog eens kunnen meebrullen, bedankt voor dit moment jongens. Na de cover speelt de band het beste nummer van hele de avond, alleen jammer dat net op dit moment de lichten het begeven.

De band sluit af met “Egotism” en “Sirens”, twee bommen van nummers die de zaal nog een laatste keer doen ontploffen. We hebben vanavond een hele straffe show gezien die onze verwachting duidelijk heeft overtroffen, alles werd heel strak gespeeld zonder enige moeite. Zoekt Anderson .Paak toevallig nog een voorprogramma voor z’n shows in de Ancienne Belgique?

Facebook/ Twitter

 

 

30 april 2017

About Author

Thibault Vander Donckt


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief