Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Haim – “Right Now”

Zoals iedere band tegenwoordig, was Haim al even aan het teasen met nieuwe muziek. Het moest er wel eens van komen want hun debuut Days Are Gone is ondertussen al vier jaar oud. In tegenstelling tot wat iedereen vreesde, gaat Haim helemaal niet de populaire tour op, maar behouden ze hun succesrecept. De nieuwe plaat Something To Tell You verschijnt op zeven juli en daarvoor werkten ze onder meer samen met Rostam (ex Vampire Weekend). Voor de eerste single “Right Now” brengen ze een liveversie geregisseerd door Paul Thomas Anderson (Inherent Vice, Boogie Nights) en die klinkt meteen veelbelovend.

De single bouwt voortdurend en zeer rustig op naar een klein hoogtepunt. Er is slechts één stem die zich doorheen het volledige nummer nestelt en je laat zweven op de dromerige tonen van de song. Op de achtergrond horen we ook de andere meisjes heel zacht ‘right now’ meezingen. De rust keert duidelijk helemaal terug tot ze met meer percussie beginnen werken en het geheel wat meer kracht krijgt. Ook de gitaren verzorgen af en toe een snedige insteek. “Right Now” klinkt subtiel maar toont wel dat Haim nog veel in petto heeft voor ons, we zijn benieuwd.

Site / Facebook / Instagram / Twitter

3683 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single HAIM - "Home"

De eerste reacties op de Barbie-film zijn alvast goed tot uitstekend, maar wij bekijken nog steeds liever de muzikale kant van de zaken….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Graham Nash - "Right Now"

Graham Nash is een muziekicoon in de puurste vorm. Hij richtte begin jaren zestig The Hollies op, die even later uitgroeiden tot…
InstagramLiveRecensies

Down The Rabbit Hole 2022 (Festivaldag 1): Een liefdevol en muzikaal weerzien

De festivalzomer is in volle gang en Down The Rabbit Hole is eindelijk begonnen. Na een regenachtige avond ging het festival vrijdag…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.