Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Fall Out Boy – “Young and Menace”

Het was alweer twee jaar geleden dat we nog eens een Fall Out Boy album kregen en op 15 september komt het vervolg van American Beauty/American Psycho er aan. M A N I A krijgt het de titel en als we de eerste single mogen als referentie nemen, zal het alweer een andere sound van Fall Out Boy geven. Geen pop punk meer, laat staan gitaren, maar beats en nog eens beats. Een gemist kans vinden we zelf.

Dit zegt Pete Wentz over de plaat: “The gentle pull of a tide that rolls over and over again and by the sheer nature of its essence it becomes an indestructible will- ripping out sand- eroding what was before it- without a care… a transformational monster-becoming the madness and frenzy of a truly bulletproof wave. I’m not just here for your love, I’m here for all of the love. An overdose of dopamine- we are living inside of MANIA right now. the never sleeping, never blinking- caught forever in the sunshine riptide.”

Het is geen geheim dat we bij Dansende Beren wel sympathie hebben voor Fall Out Boy. Toch slaan ze met “Young And Menace” naar onze mening de bal mis. De song lijkt meer op een EDM nummertje dan hetgeen waar de band vroeger voor stond. Oké, een band moet evolueren, maar dit is toch te veel van het goeie. De drops vervormen de stem helemaal waardoor we hier meer naar een elektronisch hoogstandje luisteren dan naar een band die groot werd dankzij gitaren en catchy refreinen. Nee, ons krijgen ze niet mee in dit verhaal. We hopen dat de rest van de plaat wat beter meevalt en zijn benieuwd hoe ze dit live zullen brengen.

 

3395 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Hella Mega Tour (Green Day, Fall Out Boy & Weezer) @ Sportpaleis: En op het eind was er confetti

Het moet zowat het summum zijn voor de poppunkliefhebbers uit de jaren 2000; een tour die ervoor zorgt dat drie favorieten in…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Weezer - Van Weezer (★★★★): Het lange wachten waard

Het heeft even geduurd alvorens Weezer hun naar Van Halen knipogend album Van Weezer op de wereld losliet. Zanger-gitarist Rivers Cuomo, Patrick…
Muzieknieuwtjes

Muzieknieuwtjes van de week (26 april - 2 mei)

Doorheen de week verschijnt er heel wat muzieknieuws. Zoveel zelfs dat je door de bomen vaak het bos niet meer ziet. Om…

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.