AlbumsRecensies

ICARUS – Borderline (★★★★): een volwassen EP van jong Leuvens talent

ICARUS is een project dat drie jaar geleden in het leven werd geblazen door vier jonge Leuvenaars. Toen brachten ze twee singles en een demo uit maar daarna bleef het naast een reeks live-optredens een hele tijd stil rond de band. Toch speelden ze bijvoorbeeld al in de Abdijkerk van Vlierbeek, wat toch een zeer unieke locatie is met slechts 3 nummers in je achterzak. Daar kwam dus nu verandering in! Op 22 april 2017 bracht de band haar eerste EP, Borderline, uit.

Openen doet ICARUS met het wondermooie “Sirens”. De track begint met met een rustige gitaar, repetitieve drums en een kalmerende synthlijn op de achtergrond. Rond de minuut worden de vrouwelijke vocals eraan toegevoegd en is het spel compleet. “Sirens” zou recht van een Cigarettes After Sex album kunnen komen. Het tweede nummer op de plaat is “Lean”. Op muzikaal vlak gaat dit lied meer in de post-rock richting, maar dan gecombineerd met een hoge hese vrouwenstem, wat zorgt voor een heel originele combinatie. De song bouwt op en eindigt in een heerlijke climax waar de emotie vanaf spat.

Op “Sway” worden we verrast door de elektrische drums, die tot nu relatief weinig aanwezig waren, en een mannenstem in de intro. Deze twee elementen zorgen voor wat verfrissing op de EP, die zeker niet gaan vervelen. De zangeres toont dat haar stem niet enkel alleen wondermooi is, maar ook in combinatie met die mannelijke stem prachtig tot uiting komt. Afsluiten doet ICARUS met “Nostrum”, waarop ze tonen dat ze muzikaal enorm sterk zijn. Het nummer bevat geen vocals maar toch slagen ze er in om een heerlijke sfeer te creëren. Borderline doet je verlangen naar meer en als je daarin slaagt, mag je als artiest zeker spreken van een geslaagde EP.

ICARUS is de ideale band voor jou als je houdt van sfeervolle gitaarmuziek in combinatie met prachtig stemmen. Een pluspunt is dat ze nog eens van eigen bodem zijn en gewoon verdomd jong om zo’n volwassen muziek te maken. Hou zeker hun Facebookpagina in de gaten om dit jong geweld eens live te zien!

Facebook

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tove Lo - "Borderline"

De Zweedse popgodin Tove Lo heeft zich de afgelopen jaren telkens bewezen als een van ’s werelds sterkste popacts en beloofde eind…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Sherlocks - "Sirens"

De trein van The Sherlocks blijft doordenderen. De gebroeders Crook hebben hun fans immers niet lang laten wachten op nieuwe muziek. Nadat…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Joesef - “Borderline”

Het nieuwe jaar rustig beginnen zit er niet in voor Joesef. Eind volgende week verschijnt het langverwachte debuutalbum van onze favoriete Schotse…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.