Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single The Girl Who Cried Wolf – “Tin Men”

De Antwerpse band The Girl Who Cried Wolf is er een die we al een tijdje in de gaten houden. Met hun karaktervolle, duistere sound wisten ze ons te intrigeren met hun album Ruins, dat in 2015 verscheen. Ze stonden echter niet stil en hebben tal van kansen succesvol met open armen aangenomen. Zo wonnen ze bijvoorbeeld Golfbrekers, waarmee ze tot artists in residence werden bekroond in CC De Grote Post in Oostende. In deze studio’s zijn ze volop bezig aan een nieuwe EP, maar in afwachting kunnen we luisteren naar ander materiaal: de nieuwe single “Tin Men”.

Dit nummer trekt de lijn die The Girl Who Cried Wolf bewandelt, mooi door. Deze single “duister” noemen, zou kort door de bocht zijn. “Tin Men” is, dankzij onder andere de interessante productie, namelijk veel meer gelaagd dan dat. Er wordt een ongemakkelijke dreigende sfeer gecreëerd die gedragen wordt mysterieuze gitaarakkoorden en impactvolle drums. Geleid door intense, bezwerende vocalen, weet de band dit gevoel te doen glijden naar een opbouw met gitzwarte gitaren en prachtige strijkers. Wanneer je denkt dat dit gaat ontaarden in een explosieve climax, nemen ze wel de mooie en de onvoorspelbare beslissing om “Tin Men” beheerst te beëindigen, wat we alleen maar kunnen toejuichen. Het doet ons alvast verlangen naar meer!

“Tin Men” kreeg ook een visuele dimensie mee dankzij de meer dan knappe video van Lion Beach.

FacebookInstagram

20 april 2017

About Author

Jan Kurvers


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief