banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Waxahatchee – “Silver”

De zonnige lentedag waarop Waxahatchee haar album Ivy Tripp kwam voorstellen in DOK Gent, leek wel bijna gisteren. Toch is het al twee jaar geleden dat we met dit album konden kennismaken. Stilaan tijd dus voor een opvolger. Op 14 juli verschijnt Out in the Storm, het vierde album van het project rond Katie Crutchfield. Het is zeker geen inspanning die ze alleen deed, want ze werd bijgestaan door onder andere haar zus Allison Crutchfield (die eerder dit jaar een album uitbracht) en Katie Harkin, livegitarist van Sleater-Kinney. Vandaag horen we alvast een eerste single, “Silver”.

De frisse drums die dit nummer openen, maken nogmaals duidelijk dat het lo-fi gevoel waarmee ze haar eerste platen vastlegde, steeds verder wegebt. Van haar debuut American Weekend tot het recentste Ivy Tripp, is de sound Waxahatchee steeds strakker geworden. Dit blijkt nu niet anders te zijn. De bijzondere bochten en verrassingen die de vorige plaat spannend maakt, worden op dit nummer even in de kast gezet. “Silver” is een golf van gitaren en vocals die op kruissnelheid van punt A naar punt B rolt. Het is nummer dat vlot, maar stevig vooruit gaat en alles met zich mee sleurt om zo traag maar zeker te groeien.

Toch wordt er niet ingeboet aan persoonlijkheid. Zoals we inmiddels van haar gewoon zijn, is ook “Silver” een lied waarbij ze moedig haar eigen ervaringen en visies schetst. Hiervan mogen we volgens Katie meer verwachten op Out in the Storm. Het album zou voornamelijk thema’s zoals zelfbescherming en voor jezelf zorgen gaan. Dat belooft dus alvast een intieme plaat te worden.

Facebook / Twitter

 

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Foals - "Wake Me Up"

Sinds hun debuut in 2008 laat Foals menig indiehart sneller slaan. De band uit Oxford stond in zijn begindagen eerder gekend voor…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Spacey Jane – “Lunchtime”

Het Australische Spacey Jane kwam deze week aandraven met hun tweede single van dit jaar. Net na het beëindigen van de tour rond hun…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe singe Mazey Haze - "Always Dancing"

Nadine Appeldoorn alias Mazey Haze is een 21-jarige Amsterdamse die nu haar derde single “Always Dancing” uitbrengt. Haar vorige singles “Headspin” en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.