LiveRecensies

Novo Amor + Yuko @ Trix: Wegdromen is de enige optie

LiveRecensies

Novo Amor + Yuko @ Trix: Wegdromen is de enige optie

Muziekcentrum Trix in Antwerpen staat gekend voor z’n veelzijdige en goeie programmatie en dit was deze keer niet anders. Twee dagen geleden (vrijdagavond) speelden Novo Amor en Yuko beiden een zeer intieme set, die perfect tot hun recht kwamen in de kleine zaal van Trix.  We waren getuige van respectievelijk een topband in wording en een band die in de toekomst nog heel wat potten zal breken. Neem het van ons aan.

De avond wordt op gang getrapt door Yuko. Een singer-songwriter die met zijn stem en gitaar de zaal in een mum van tijd muisstil krijgt. Het duurt niet lang voor de hele zaal aan zijn lippen hangt, meer dan terecht ook wel. Wat meteen opvalt, is de wondermooie stem die heel helder klinkt, vooral wanneer hij hele hoge tonen aanhaalt.

Normaal word Yuko bijgestaan door een band, maar die missen we op geen enkel moment. Frontman Kristof Deneijs staat vol zelfvertrouwen en je ziet dat hij weet waar hij mee bezig is. Een ervaren muzikant, dat is duidelijk. Zijn set varieert tussen verdrietige en vrolijke liedjes – of toch zo noemt hij ze toch zelf – en dat zorgt voor een perfect evenwicht qua sfeerschepping. We zagen vooral een sterke set van Yuko.

Dan is het tijd voor de hoofdact van de avond en daar lijkt een uitverkochte Trix wel zin in te hebben. De band komt heel bedeesd het podium opgewandeld en begint heel ingetogen aan hun set. Het publiek is op slag stil en kijkt met heel veel bewondering toe hoe de mannen van Novo Amor de zaal in enkele seconden weten in te palmen.

Zanger Ali John zingt doorgaans heel hoog, waardoor de zang niet minder dan perfect moet klinken. Jammer genoeg valt het ons op dat z’n stem niet altijd even zuiver klinkt. Het lijkt wel alsof hij z’n stem niet heeft opgewarmd. Aan het begin van het tweede nummer verslikt hij zich even en dan lijkt alles ineens opgelost te zijn, gelukkig maar.

Nummers als “Alps” en “Holland” zijn ondertussen al het publiek in gevuurd en het is dan ook duidelijk dat de band, die eigenlijk nog heel jong is, nu al over een resem sterke songs beschikt. Om er nog schepje bovenop te doen, spelen de mannen van Novo Amor een wondermooie cover van “Welcome To The Jungle” van Guns ’n Roses. Het originele nummer is onmogelijk te herkennen, misschien maar best.

Er worden vanavond ook heel wat nieuwe songs gespeeld, waardoor we nu nog meer uitkijken naar de volgende Ep die dit jaar zou moeten uitkomen. Het hoogtepunt van de avond is zonder twijfel het fantastische nummer “Anchor”. Wie het nummer niet kent, verwijzen wij meteen door naar Google en geniet er alstublieft met volle teugen van. Wat een topnummer! Hiermee bewijst de band tot wat ze allemaal in staat zijn. Dit is echt een nummer van wereldklasse.

Eindigen doet de band met een heel ‘stevig’ nummer. Het lijkt wel het hoogtepunt van het optreden te zijn. Alles moet er in één ruk uit.  De gitaristen en de drummer die heel de set lang heel rustig en gecontroleerd hun instrument bespelen, mogen eindelijk de teugels vieren. Je merkt dat ze die kans met beide handen grijpen en er plezier in hebben. Leuk om te zien.

De set van Novo Amor was meteen ook hun eerste ooit in België. Wij hopen nu al dat het niet lang zal duren vooraleer ze nog eens terugkomen. Onthoudt de naam van Novo Amor want we zullen er binnenkort nog heel wat van horen. Dat kunnen we nu al met zekerheid zeggen!

Facebook

 

Related posts
LiveRecensies

Life of Agony @ Trix: Cocoonen in 1993

De ‘gouwe ouwe’-tijd dat metalbands via Roadrunner Records blitzcarrières doormaakten, behoort tot een schimmig verleden. De kruisbestuiving tussen hardcorepunk en metal is…
LiveRecensies

Jessie Reyez @ Trix: Levenslessen van een zuivere stem

Wat hebben Eminem, Sam Smith en Lewis Capaldi met elkaar gemeenschappelijk? Ze zijn alle drie fan van de Canadese zangeres Jessie Reyez…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single SYML - "Chariot"

SYML vereerde ons land al meermaals met zijn aanwezigheid en stelde nimmer teleur. De laatste keer kwam hij naar Les Nuits in…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.