banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kendrick Lamar – “Humble”

Mister Lamar maakte vorige week al duidelijk dat hij klaar is om nieuwe muziek op de wereld los te laten. Hoewel het nog altijd niet officieel bevestigd is, krijgen we op 7 april wellicht een nieuw album. “Humble”, gisteren meteen met videoclip gereleaset, is naar alle waarschijnlijkheid dan ook de eerste single.

Zoals verwacht laat Kendrick Lamar de Grammy-winnende deuntjes van zijn vorige album definitief achterwege. Met een producer als Mike Will Made-It is dat niet eens zo vreemd. Het nummer wordt gedomineerd door een constante beat met een opvallende piano riff en een zware baseline. De instrumentals klinken na een tijdje misschien iets te repetitief maar Lamar lost dit op met behulp van goed gemikte variaties in zijn flow.

“Humble” is duidelijke een sarcastische uithaal naar Kendricks collega’s. In essentie gaat dit over het hedendaagse gebrek aan respect tussen rappers. Kendrick Lamar is één van de grootste, zo niet de grootste, rapper van zijn generatie en ziet het als zijn plicht om zijn collega’s op hun plaats te zetten. Uiteraard is hij de laatste persoon die ‘Be Humble (Bitch)’ moet schreeuwen, dat maakt het evenwel extra interessant. Naar goede gewoonte vult Lamar zijn verses met een overload aan woordspelingen. Het is duidelijk ook aan de luisteraar om humbled te zijn door Lamars woorden.

De videoclip voor het nummer is trouwens een kunstwerkje op zich. We zien Kendrick onder meer in een pauselijk gewaad als The Pope of Rap, in een tafereel dat Het Laatste Avondmaal moet voorstellen en al rappend met zijn haren in brand. De metaforen zijn nooit veraf en hij is letterlijk on fire. Dat gevoel van zelfvertrouwen en macht wordt nog meer onderstreept door het vuur in zijn ogen.

Het nieuwe album wordt ongetwijfeld interessant. Gaat Kendrick verder op zijn elan en verstevigt hij zijn kandidatuur voor The Greatest Of All Time of ontdekt Lamar nieuwe muzikale wegen en neemt hij afstand van zijn hiphop troon? Afspraak op 7 april.

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

Baby Keem - The Melodic Blue (★★★★): Kleurrijk meesterwerk

Het is intussen twee jaar geleden sinds Baby Keem zijn explosieve debuutalbum Die For My Bitch uitbracht. Twee jaar die aanvoelen als…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Baby Keem & Kendrick Lamar - "family ties"

Baby Keem bewandelt momenteel zijn eigen pad in de universele hiphopwereld. Sinds zijn monsterhit “Orange Soda” en zijn studiodebuut Die For My…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Leon Bridges - Gold-Diggers Sound (★★★½): Modern diner van een traditioneel recept

Leon Bridges is niet meteen van plan zijn zitje aan de ronde tafel der retro-artiesten af te geven. Vanaf het begin van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.