Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Broken Social Scene – “Halfway Home”

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Broken Social Scene – “Halfway Home”

Het zat er al langer aan te komen en gisteren was het dan eindelijk zover. Broken Social Scene, het Canadees indie-rock collectief waar stilaan het predicaat legendarisch bij mag, bracht voor het eerst in 7 jaar nieuwe muziek uit. In 2010 hoorden we ze voor het laatst toen ze hun vierde album Forgiveness Rock Record uitbrachten. Met hun eerdere drie platen uit het begin van deze eeuw bouwden ze hun reputatie uit en hebben ze een hoorbare invloed gehad op toonaangevende bands als Arcade Fire en Wolf Parade.

Het nieuwe nummer “Halfway Home” kreeg gisteren zijn premiere op de Amerikaanse internetradio SiriusXM en even later kwam de band het ook spelen bij Stephen Colbert. Het klinkt exact zoals een Broken Social Scene nummer zou moeten klinken: vol, rijk aan vele details en erg opzwepend. Er staan altijd een hele rits mensen op het podium en dat proberen ze in hun muziek ook nooit te verdoezelen. Broken Social Scene is meer een collectief dan een band, enkele vaste leden daargelaten (zoals zangers Kevin Drew en Brendan Canning) hebben ze een wisselende line-up bestaande uit een brede poel van muzikanten, waaronder Leslie Feist. Die laatste heeft ook meegewerkt aan het nieuwe album dat er deze herfst aan zou moeten komen.

Op 28 mei komt Broken Social Scene naar muziekcentrum Trix in Antwerpen. De band heeft de reputatie een van de beste live-acts in de rockwereld te zijn, dus voor wie het zou missen, zeg achteraf niet dat we u niet gewaarschuwd hebben.

Facebook / Twitter

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Two Door Cinema Club - "Happy Customers"

De Noord-Ierse mannen van Two Door Cinema Club hebben er intussen al heel wat jaren opzitten. Van rasechte indiepop over een met…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single REINES - "Sophomaniac"

Als je op zoek bent naar een nummer om je dag goed mee te beginnen, dan is “Sophomaniac” van REINES precies wat…
AlbumsRecensies

The Boxer Rebellion - Open Arms (★★★): Dessert na een smaakvolle carrière

The Boxer Rebellion is misschien wel een van de meest ondergewaardeerde acts uit de recente muziekgeschiedenis. De groep bestaande uit Nathan Nicholson,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.