Muzieknieuwtjes

37 nieuwe namen voor Dour met o.a. Kaytranada, Vald en Blonde Redhead.

Nu iedereen zijn stoffige grasmaaier uit het tuinhok haalt en de geur van versgemaaide groene sprietjes onze neus binnendringt, kunnen we maar aan een ding denken: de festivalzomer komt eraan! En net als de terrasjes, vullen ook de affiches zich. Dour maakt vandaag 37 nieuwe namen bekend, waardoor hun affiche al voor 80 procent gevuld is. Eerder kregen we al een hele waslijst aan namen, waaronder Die Antwoord, Phoenix, Metronomy, Justice, NAS, Nina Kraviz, PNL, The Kills, Noisia en ga zo maar door.

Vandaag komt daar onder meer Kaytranada bij, de Canadese remixer en producer die de grenszone tussen hip hop en electro aftast. In 2016 bracht hij 99,9% uit, zijn knallend debuutalbum met enkele pittige samenwerkingen met onder meer Anderson. Paak, Vic Mensa en Little Dragon. Onlang nog leende hij zelf zijn catchy synths uit aan ‘Meditation‘ van Goldlink.

De Franse Vald mag in dezelfde categorie, na een zegetocht vorig jaar in de Boombox terugkeren, en zijn landgenoot en rap-icoon SCH is er dit jaar ook bij. Van over het kanaal komt de Brit Kano en popzangeres Anne-Marie. Roméo Elvis & Le Motel die al eerder werden aangekondigd, krijgen Brusselse versterking van Caballero & JeanJass, Zwangere Guy en het collectief Le 77.

Voor de electro-liefhebbers is onze Belgische trots Charlotte De Witte erbij. Zij krijgt in De Balzaal gezelschap van de Franse Superpoze (live), The Geek x Vrv, de Duitser Christian Löffler en het Israëlische duo Red Axes zorgt voor exotische en funky ritmes.

Gitaren worden meegebracht door de Amerikanen van Blonde Redhead en The Lemon Twigs. Bij Timber Timbre mag het allemaal wat sensueler en duisterder. Punkers kunnen hun hart ophalen met Sleaford Mods, FAIRE en Rendez-vousMario Batkovic komt ons met zijn accordeon bespelen en fijne Franse indiepop komt van Frànçois & The Atlas Mountains. Een tijdreis naar de jaren ’80 wordt het met Perturbator en we houden ons hart al vast voor het alles verwoestende Nostromo. Ook Belgisch knallend geweld mocht niet op de affiche ontbreken met BRUTUS, Mont-Doré, A Supernaut en Cocaine Piss.

Iedereen komt aan zijn trekken op Dour, dus ook wie reggae en dub in het hart draagt. Israël Vibration [& Roots Radics], Taïro, Jahneration en Vibronics meets Conscious Sounds staan op de affiche te blinken. Tenslotte kunnen we ons al warmspringen met de eerste namen voor de Dub Corner. Word Sound & Power Sound System [feat. Jimmy Ranks], Conscious Sounds [feat. Culture Freeman], Dawa Hifi Sound System [feat. Peppery], Kebra Ethiopia Sound & University of Steppas, de Rus Dj Vadim [feat. Big Red] en tot slot het Italiaanse collectief Moa Anbessa .

De 29ste editie van Dour Festival vindt plaats van 12 tot 16 juli. De volledige affiche en tickets kan je vinden via www.dourfestival.eu.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Peet - "Bekane"

Als lid van Le 77 maakt Peet naam in de Belgische hiphopscene alvorens zich op zijn solocarriere te focussen. Als soloartiest heeft…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Zwangere Guy & Lander Gyselinck - "Ad Rem"

Zwangere Guy ken je al, onder meer van soloprojecten zoals de albums Wie Is Guy? of BRUTAAL. Ook explosieve samenwerkingen met rappers Frenetik,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Anne-Marie - "Psycho" (feat. Aitch)

Het is alweer een jaar geleden dat Anne-Marie haar album Therapy uitbracht en daarna viel het wat stil rond de Britse zangeres. Eerder…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.