LiveRecensies

Roméo Elvis @ Vooruit (ihkv All Eyes On Hip Hop): De imposantste Brusselaar van het land

Mensen die fan zijn van hip hop kennen uiteraard het feest All Eyes On Hip Hop, daar moeten we niet over twijfelen. Gisterenavond was het weer van dat, maar deze keer vond de festiviteit plaats in De Vooruit in plaats van in de Charlatan. In samenwerking met Democrazy, wisten de organisatoren een hele mooie affiche samen te sprokkelen. De headliner van de avond was de legendarische DJ Premier, maar wij gingen alvast wat vroeger op de avond, om de hip hop revelatie van de afgelopen maand eens live aan het werk te zien. Roméo Elvis kwam, zag en overwon.

“Vous êtes chaud ou pas?”, met deze woorden trapt Roméo Elvis z’n show op gang. De Vooruit is om 22u al volledig volgelopen en het ziet er naar uit dat er hier al meteen hevig gefeest zal worden. Het openingsnummer van de set is “Sabena”, een nummer dat je op z’n nieuwste plaat Morale 2 kan terugvinden. De concertzaal van De Vooruit wordt in een mum van een tijd omgetoverd tot een danstempel, waarin de ongelooflijk strakke beats van Le Motel de muren doen daveren.

Roméo Elvis heeft al vanaf de eerste noten het publiek in z’n macht, wat ervoor zorgt dat iedereen gewoon netjes doet wat hij hen vraagt. Zo duurt het bijvoorbeeld niet lang vooraleer iedereen van links naar rechts staat te springen, waardoor we de grond onder onze voeten voelen trillen. Roméo staat trouwens niet alleen op het podium, hij wordt vergezeld door z’n MC die verdomd goed weet waar hij mee bezig is en dus echt wel een meerwaarde voor de show betekent.

Na enkele nummers van ophitsing, is het nu tijd om het wat rustiger aan te doen. De hevige beats van Le Motel worden ingeruild voor ietwat chillere beats, die heel smooth klinken. Of het nu snelle of trage nummers zijn, Roméo weet wat rappen inhoudt en dat merk je. Hij gebruikt z’n stem als een instrument, hij varieert qua geluid en qua toon en dat zorgt ervoor dat het niet ééntonig wordt.

Nu de rustige nummers erop zitten, is het tijd voor een ‘testsong’. Roméo maakt duidelijk aan het publiek dat hij een gigantische circlepit wil zien. De massa mensen hebben onmiddellijk begrepen wat hij bedoelt en gaan er dan ook massaal op in. Het is moeilijk om neer te schrijven wat er gebeurde, maar we kunnen jullie vertellen dat De Vooruit letterlijk op ontploffen stond. Zoiets hebben we nog niet veel gezien.

Roméo heeft ondertussen z’n t-shirt en z’n petje gelaten voor wat ze zijn en staat momenteel in z’n blote bast te rappen. Het hoogtepunt van de avond is uiteraard de afsluiter “Bruxelles Arrive”. Hiervoor nodigt hij Caballero uit op het podium, wat resulteert in een gigantisch feest. De handen gaan op elkaar en het publiek staat een beetje perplex toe te kijken. Roméo Elvis bewees met z’n plaat wat hij waard is, maar vanavond overtrof hij zichzelf nog maar eens.

Wat een man, wat een show, klassebak!

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single bbno$ – “my oh my”

Meme rapper bbno$ is in 2021 op volle kracht muziek aan het uitbrengen, met nieuwe singles zoals “bad to the bone” en…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Freddie Konings - "Talent van het jaar"

Het bleef al een tijdje opvallend stil rond de normaal bezige bij Freddie Konings. In 2020 bracht de rapper nog drie albums…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Roméo Elvis - "TPA"

Roméo Elvis was lange tijd haast ondergedoken, maar komt nu toch terug naar de oppervlakte drijven. De oudste spruit uit de Van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.