LiveRecensies

Houston’s Problem, Martha, KALF & Neo Minor @ Bruudruuster Rockrally: Hoop voor de toekomst

LiveRecensies

Houston’s Problem, Martha, KALF & Neo Minor @ Bruudruuster Rockrally: Hoop voor de toekomst

Nu het bijna lente is, komen de zomerfestivals al iets dichterbij en zo zijn er ook weer veel kansen voor jong talent om via verscheidene rockrally’s een plek op de mainstages te veroveren. Gisteren was er in Jeugdhuis Maegher Goet te Oostakker de Bruudruuster Rockrally, waar vier bands streden om het festival Bruudruuster Rock te mogen openen. Het was een felle strijd, maar het Lokerse Neo Minor ging er uiteindelijk verdiend vandoor met de overwinning.

De avond begon goed met de Stoner/Grundge rockers van Houston’s Problem, die ons toch een schitterend optreden gaven, ondanks enkele geluidsproblemen. Opener “Persistance” schudde iedereen wakker en zette meteen de toon voor de rest van het optreden. Heftige drums en stevig gitaarwerk was wat we mochten verwachten, in combinatie met de krachtige vocals van de twee frontmannen. Na de al even geweldige nummers “Dark Passenger”, “Storm” en “Malevolent”, besloten ze af te sluiten met het hoogtepunt van hun optreden, “Sweet Little Disease”.

Vervolgens was het de beurt aan het Gentse Martha om zich te bewijzen en dat hebben ze vast en zeker gedaan. Met liedjes over sprookjes, gezongen door drie hemelse stemmen, veroverden ze de harten van iedereen en creëerden ze een rustige sfeer. Met nummers als “She Bear” en “Hope For Icarus” maakten ze duidelijk dat ze hier niet enkel waren als opvulling en dat ze een stevige concurrentie vormden voor de andere bands die meededen.

Voor de liefhebbers, op zaterdag 25 maart stelt de band hun nieuwe album voor in Theather Tinnepot in Gent.

Tijd voor terug wat hardere muziek, dachten de rockers van KALF waarschijnlijk. Ze leverden ons een heel energiek optreden dat bij velen een glimlach op het gezicht toverde. “Dropkick” stak met kop en schouders boven de andere nummers uit en bracht de jury nog meer in de problemen, aangezien dit de derde band was die een stevige set gespeeld had.

Last but not least was er dan de uiteindelijke winnaar Neo Minor die op muzikaal en vocaal vlak net nog een niveau hoger haalden dan de rest van de bands wisten te bereiken. Ze brachten een resem aan eigen, catchy nummers zoals “Leave It”, waarbij zangeres Astrid Vlaeminck onze monden deed openvallen door haar engelenstem, en het al even goede “How To Be Me”. Maar echt verrassen deden ze met een prachtige cover van “Sweet Dreams” waardoor ze dan ook het publiek volledig aan hun kant kregen. De sfeer zat er echt in en iedereen voelde al aan dat dit de winnende band zou zijn.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Neo Minor - "Fools"

Ondertussen is het al bijna een jaar geleden dat Neo Minor hun debuut ep op de wereld loslieten. Daarna wonnen ze Student…
AlbumsRecensies

Neo Minor - Neo Minor (★★★½): "Vastberaden en vol zelfvertrouwen"

Melodische soundpop, zo omschrijft de vierkoppige band uit Lokeren Neo Minor zich. Ontstaan in 2015, en ondertussen langzaamaan aan het timmeren aan…
Filmpje van de week

Filmpje van de week 12 - 18 september 2016

Het Filmpje van de week bestaat deze week voornamelijk uit gekende artiesten. Dat komt omdat de rest niet genoeg zijn best deed…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.